Még novemberben képernyőn lehet a Nap-kelte

Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás az [origo]-nak elmondta, hogy folyamatosan tárgyal a Nap-kelte újraindításáról, és már a héten meg is állapodhat egy csatornával, melyet csak a szerződés aláírása után nevez meg.
Vágólapra másolva!

A hivatalos indoklás szerint takarékossági okokból vált meg az MTV a Nap-kelte műsorától szeptember 25-én, és indította helyén a Ma reggel-t. A műsor producere, Gyárfás Tamás szerint jogszerűtlen volt a döntés, novemberben pedig a gyártó cég, az St. Plusz Kft. beperelte az MTV-t a szerződésbontás miatt. A cég azt kéri, hogy a bíróság mondja ki, a csatorna és az St. Plusz közötti, 2010 végéig szóló szerződés jelenleg is érvényes, ennek alapján pedig kötelezze az MTV-t, hogy átvegye a Nap-kelte műsorait.

Gyárfás Tamás az [origo]-nak elmondta, hogy nem szándékozik várni évekig, míg dönt a bíróság az ügyben, és addig is elindítja a műsort másik csatornán, melyet a napokban - a szerződés aláírása után - megnevez. A producer folyamatosan tárgyal, és már akár a héten is megszülethet a megállapodás egy másik tévétársasággal, mely átvenné a Nap-kelté-t, ebben az esetben pedig még novemberben, akár a jövő héten is elindulhatna a műsor. "Már tegnap is készen álltunk" - válaszolta a felkészüléshez szükséges időre vonatkozó kérdésünkre.

A Nap-kelte a legtöbb időt az MTV-n töltötte, de a Fidesz-kormány idején már egyszer lekerült a képernyőről, és a Magyar ATV-ről sugározták. Onnan a kormányváltás után, 2002 szeptemberében tért vissza az MTV-re. Lapunk az ATV-t ma megkereste, de még nem kapott választ. Korábban a Story tévé érdeklődéséről is lehetett hallani, de nem erősítették meg, hogy tárgyaltak volna.