Vágólapra másolva!
Új műsort indított Vitray Tamás a Digi Sporton: a Kibicek-ben a hét fontosabb sporteseményeit beszélik meg hol négyen, hol öten.
Vágólapra másolva!

"Olyan társaságot kerestem, akikkel meg tudom beszélni a hét sporteseményeit. Olyan emberek kellettek, akik naprakészek, értenek a sporthoz, de nincsenek elkötelezve. Távolabbi reményem, hogy a csoport növekszik, mert ott egy ötödik hely is, oda várom majd egy-egy kiemelt téma, vitatott probléma szakértőjét" - mesélte az [origo]-nak Vitray, aki műsorában számít Megyesi Gusztávra, Krecz Tiborra, Aczél Endrére, Kovács Zoltánra, Szále Lászlóra. Az első adásban előbbi három volt a vendége, a meghívottak rotálódnak a Kibicek-ben.

Vitray szabadon alakíthatja a műsort, szabad kezet kapott a Digi tévétől. Szerinte alapvetés a kritikai hang, nem lesz olyan, hogy valaki finomkodik - minden esetben őszinte véleményeket ígérnek. "Nincs is miért elhallgatni a véleményt, senkinek nem lehet bántódása. Az első adásban beszélgettünk például a nőikézilabda-világbajnokságról is, hogy sztárjaink sorra mondták le a részvételt. Ez igen furcsa, van ennek egy rossz mellékíze" - mesélte a műsorvezető.

Idén szeptemberben az MTV-nél zajló átalakulás részeként huszonkét külső műsorgyártási szerződést mondtak fel, és távozott a tévétől Vitray Tamás. Lapunk arról kérdezte az 1958-tól 2009-ig MTV-s Vitrayt, hogy mi lehet az oka a nézettségi mélyrepülésnek (november első hetében 8 százalékos közönségarány alá ment az M1): "Szerintem leszoktak a nézők az MTV-ről, de ebben nem csak a Magyar Televízió a hibás. Nem hittem a szememnek, mikor 1971-ben az USA-ban megtudtam, hogy a közszolgálati csatornát jóformán senki nem nézik, sokan nem is tudják, mire jó. Értékes műsorok mentek rajta, de alig volt nézettsége. Ha ott feltűnt egy jó képességű tévés, akkor hamar elvitte egy kereskedelmi csatorna."

Vitray úgy véli, hogy egy olyan világban, ahol egy Benkő feleséget keres szintű műsorral lehet elcsábítani sok nézőt, nem is csoda, hogy nem néznek MTV-t a tévézők. "Az viszont, hogy sokat nyúlnak az archívumhoz, jelzése annak, hogy nincs pénz az MTV-nél. Mivel az Önök kérték-nek meg a társainak még így is vannak követői, azt jelenti, hogy a nosztalgiázni vágyókat is ki kell szolgálni" - vélte.