Oprah Winfrey két év múlva búcsúzhat

Vágólapra másolva!
2011-ben, 25 év után Oprah Winfrey valószínűleg befejezi a talkshow-t, mely kategóriájában két évtizeden át a legnézettebb műsor volt az USA-ban.
Vágólapra másolva!

A műsort gyártó Harpo Productions cég közlése szerint a chicagói, reggeli műsornak indult The Oprah Winfrey Show házigazdája 2011-ben befejezi - ha igaz, ma jelenti be élő adásban. Távozása átalakítaná kissé az amerikai televíziós szokásokat, hisz a produkció már egy ideje a legnézettebb amerikai talkshow-nak számít, a mérések szerint 42 millióan figyelik hetente (ez hét százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi eredmény).

Oprah nem csak az USA-ban látható, eddig 145 ország televíziója vette át a talkshow-t. A legbefolyásosabb és leggazdagabb tévések listáján is előkelő helyen szereplő Oprah Winfrey a közvélemény formálására is óriási hatással van: a műsorvezető egy adásban például a Katedrális című regényről beszélt, mire a könyv a legkeresettebb árucikké vált az amazon.com-on.

Saját tévécsatornája miatt mondhat búcsút az 1986-ban rajtolt, az évek során számtalan hírességet felvonultató show-jának: az Oprah Winfrey Network (röviden OWN) ugyanis hamarosan indulhat.