Till Attila és Pachmann Péter is Mokkát vezet

Vágólapra másolva!
Pachmann Péter decemberben egy hétig lesz a Mokká-ban, majd december 21-től látható Till Attila is a Tv2 reggeli műsorában. 2010-ben választások lesznek, a csatorna pedig januártól állandó műsorvezetőt keres a Mokká-ba, olyat, aki határozott, fajsúlyos tévés, akit komolyan vesznek a politikusok is.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi héten Liptai Claudiával párban vezeti a Mokká-t a Tv2 showman-je, aki több kedvelt (Megasztár) és több sikertelen (Okosabb vagy, mint egy 5.-es?, Sztárral szemben) műsor házigazdája volt az elmúlt években. A páros dolgozott már együtt, például a Big Brother nézői is láthatták őket, 2002 őszén. Till Attila három napot lesz képernyőn. "Nem félek ettől a feladattól, kihívásnak tartom. Nyilván ha este azt üvöltöm, hogy szavazzanak sms-ben, kérdés, hogy másnap faggathatom-e komoly témákról, mondjuk, a politikusokat. Nos, ez még nem dőlt el, de azt hiszem, az ünnepek előtti Mokka jóval lazább lesz" - mondta a Blikknek.

A hétvégi Tények megszokott arca, Pachmann Péter is beül a Mokká-ba, ő a december 7-én kezdődő héten lesz képernyőn öt napig. Az [origo]-nak elmondta, hogy szerinte téves kép él az emberekben a hírolvasókról, ő szeretné bizonyítani, hogy nem szürke ember, hogy van humora is. "A Mokka izgalmas lesz, ilyesmit még nem csináltam. A Tények-et nagyon szeretem, a határozottságát, a tárgyilagosságát, ugyanakkor a reggeli műsorban előkerülnek más témák is, nem mindig komoly és fegyelmezett. Politikusokkal régen beszélgettem hosszabban, a Tények vagy a Tények este nem annyira alkalmas erre. A konfliktusokat az életben amúgy kerülöm, viszont a munkában nem, remélem, ez átjön majd a képernyőn" - mondta. Próbafelvételeket tartottak, akkor Demcsák Zsuzsával volt, a stáb szerint volt összhang, jól sikerült.

A férfiak cseréjével a cél Kárász Róbert tehermentesítése, árulta el a Tv2 lapunk kérdésére. A mostani héten a Napló-ba átkerülő Vujity Tvrtko vezette a műsort Liptaival, de az, hogy decemberben még két Tv2-es arc jelenik meg rendszeresen a Mokká-ban, nem tesztelést jelent, legalábbis Magyar Rita szóvivő szerint. "Vendég műsorvezetőnek hívjuk őket, ez nem teszt. Januártól állandó műsorvezető lesz, olyan, aki fajsúlyos ember, aki tud bánni a politikusokkal: mert ne feledjük, választási év lesz 2010" - mondta. Azt sem tartják kizártnak, hogy az állandó műsorvezető kívülről érkezzen, de az igen valószínűtlen, hogy ismeretlen tévést kapjon elő a csatorna.

Nézettségben nem mindegy

A három nagy tévécsatorna reggeli nézettségét nem könnyű összehasonlítani, hiszen más az időtartamuk, más a profiljuk, és részben más célközönségnek is szólnak, más céllal. A Ma reggel 5.50-től 9-ig tart, a Reggeli 6-tól 10-ig, a Mokka pedig a legrövidebb, reggel 7 és 9 óra közt van képernyőn.

A Ma reggel átlagos nézőszáma a teljes lakosságnál a hét első három napján 165 ezres átlagot hozott, a Mokka 189 ezerrel bírt, az RTL Reggeli-je pedig csak 136 ezret szállított. A múlt héten viszonylag szoros volt a verseny, legalábbis a főműsoridőhöz képest, akkor az M1 új műsora 160 ezres, a Mokka ébresztője 191 ezres átlagot ért el, míg a Reggeli-t 153 ezren figyelték.

A Ma reggel-t nem is nagyon érdemes 18-49-es célcsoportban vizsgálni, mivel deklaráltan az "egész országnak" készít műsort az MTV: de a múlt heti átlagokból is kiderül, hogy kevés fiatal felnőtt figyeli az M1-et. A Nap-kelte helyére került műsor 26 ezer, a Mokka 65 ezer, a Reggeli pedig 63 ezer fiatalabb nézőt érdekelt átlagosan.