Joey pulykás feje is a listán

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban csütörtökön tartják a hálaadás napját: a The Daily Beast össze is szedett tizenöt klasszikus sorozatepizódot, amely az ünnep köré épül. 
Vágólapra másolva!

A hálaadás napja mindig november negyedik csütörtökjére, ebben az évben 26-ra esik. Minthogy az amerikai sorozatoknál nem ritkák a különféle ünnepekhez (karácsonyhoz, Halloweenhez) kötődő különkiadások, így természetesen a hálaadás napját is több produkció választotta már témájának. A The Daily Beast összeszedte közülük a tizenöt legemlékezetesebbet.

Nem világos, hogy a lista sorrendben van-e, mindenesetre a honlap a Jóbarátok-at említi elsőként: a vígjátéksorozathoz több hálaadásnapi epizód is készült, a legviccesebb talán az, amikor Joey úgy akarja megijeszteni Chandlert, hogy egy pulykát húz a fejére, de aztán az rajta ragad. Az Egyesült Államokban nagy kultusza van a Snoopy-történetek, vagyis a Peanuts idevonatkozó különkiadásának is, melyet 1973 óta szinte minden évben leadnak az amerikai televízióban.

A Szívek szállodája anya-lánya párosa négy hálaadásnapi vacsorát is elfogyaszt, a South Park hősei pedig génkezelt gyilkos pulykákkal viaskodnak, és egy éhező etióp kisfiún próbálnak segíteni. A pontot az i-re a Buffy, a vámpírok réme egyik szereplője, Anya teszi fel, aki ekképpen foglalja össze az ünnep lényegét: "Hogy megemlékezz egy múltbeli eseményre, megölsz és megeszel egy állatot. Ez amolyan rituális áldozat. Pitével".

A vicces hálaadásnapi epizódok közül a The Daily Beast honlapján lehet csemegézni, bár a cikkhez tartozó videókból sajnos nem mindegyik nézhető meg Magyarországról.