Sokan bedőltek az RTL-es filmcímnek

Vágólapra másolva!
A csatorna szombat este műsorra tűzte a 2012 - Ha eljő a világvége (2012 Doomsday) című filmet, amelyről alighanem sokan azt hihették, hogy a jelenleg futó mozisiker lesz a képernyőn: a filmtörténet szempontjából jobbára érdeketlen alkotás 36-37 százalékot ért el teljes lakosságnál és célcsoportban is. Benkő Dániel szexjátékai is sokakat érdekeltek, de a Napló is jól teljesített. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 49. hetében az RTL Klubot választotta a legtöbb tévéző, átlagban minden negyedik. A Tv2 19 százalékot jegyzett, az MTV 8,6 százalékot ért el múlt héten. Az RTL fórja főműsoridőben volt jelentős, ekkor 12 százalékpontot vert rá riválisára. A Tv2 a kereskedelmi célcsoportban nap közben nem állt még nagyon rosszul (7 százalékpontos hátrány), ám estére elhúzott az RTL Klub, és 12 százalékpontra növelte előnyét. Figyelemre méltó, hogy az ötven alatti felnőtt nézőknél az MTV csak 2,8 százalékot ért el - ez újabb mélypont a közszolgálati tévénél.

A heti listán tarolt a Csillag születik, százból 53 tévéző nézte, az RTL családi programot tudott csinálni belőle azáltal, hogy fél nyolckor elkezdi, és tíz előtt vége. Igen jól szerepelt a Vujity Tvrtkóval felálló Napló, melynek régen volt 1,71 millió nézője. A hagyományosan erős műsorok - Barátok közt, A széf - mellett szépen termelt a Jóban Rosszban is. Az RTL trükkösen előhúzta a 2012 - Ha eljő a világvége című filmet is, amelyről ezrek hihették, naivan, hogy a jelenleg futó mozisiker: a lépés bejött, mert bő 36 százalékkal ment.

A kereskedelmi célcsoportban is nyert a Csillag születik, jól futott a Harry Potter-film, az RTL Klub szappanoperája, és meglepően sokan nézték a Benkő feleséget keres című valóságshow-t: a tíz után kezdett, erotikusnak hívott különkiadást többen figyelték, mint magát a műsort, pedig az is 34 százalék fölött ment. A Tv2 a Dick és Jane játékai és a Doktor House szerdai részével tudott bekerülni a top 10-be.

Top 30, 18-49-es célcsoport

Forrás: [origo]

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel.

Forrás: AGB Nielsen