Éneklő pizza, kibelezett táncosnő - 2009 legfurcsább reklámjai

Vágólapra másolva!
A pepperónik dalra fakadnak, egy sztriptíztáncosnőt kibelez egy marcona halász - ilyen és ehhez hasonló dolgok fordulnak elő 2009 legkülönösebb reklámjaiban. Összeállításunkban szerepel még egy rakás görkoris kisbaba, egy árulkodó tintahal és egy test nélkül született férfi is: íme öt bizarr hirdetés a tavalyi termésből. 
Vágólapra másolva!

Éneklő pepperónik

A Tabasco-szószt hirdeti ez a különös reklám, melyben a pepperónis pizzára csorgatott szósz életre kelti a kolbászkarikákat. Az ízletes falatok, ahelyett, hogy hanyatt-homlok menekülnének várható sorsuk - az elfogyasztás - elől, inkább négyszólamú férfikarrá állnak össze, és egy kellemes kis dalra fakadnak. Az ének természetesen a Tabasco-szósz nagyszerűségét dicséri.


-----------------------------

Kibelezett táncosnő

A köztudottan vegetáriánus playmate, Ancilla Tilia egy szexi vetkőzőszámot mutat be, mielőtt azonban a végére érne, leüti és kibelezi őt egy sárga anorákos, flegmán dohányzó halász. A reklám természetesen azért ilyen sokkoló, mert komoly üzenete van: kíméletesen gyilkoljuk a halakat (ha már gyilkoljuk azokat), és ne belezzük ki őket élve - mint ahogy ezrével tesszük naponta.


-----------------------------

Görkoris babák

Akármilyen bárgyú és bizarr is az Evian ásványvíz reklámja, a régi közhely - miszerint gyerekkel mindent el lehet adni - itt is működik: a görkorcsolyázó csecsemők klipje 2009-ben az ötödik legnézettebb videó lett a YouTube-on, miután több mint 27 millióan voltak rá kíváncsiak. A reklám itthon is népszerűvé vált, az [origo] videómegosztóján, a Videán is legalább tíz változatban fenn van.


-----------------------------

Árulkodó tintahal

Egy csalfa férj, egy gyanakvó feleség és egy óriási tintahal a szereplői ennek a furcsa japán reklámfilmnek. A férj este ér haza, de vacsorázni már nem kíván, azt mondja, sokkal inkább álmos, mint éhes - a nő azonban megérzi rajta az előzőleg elfogyasztott tintahal szagát, és faggatni kezdi a férfit. Hősünk rögtön bekap egy Dentyne Ice rágót, amivel felfrissíti leheletét - még mielőtt az asszony a vacsorapartner kilétét is kiszagolná.


-----------------------------

Test nélküli fej

Quique, a fej történetét meséli el ez a rövid áldokumentumfilm, portré egy férfiről, aki csupán egy fejjel, test nélkül született. A jó háromperces kisfilmből több dolog kiderül a furcsa szerzet életéről, épp csak az nem, hogy mit reklámoz pontosan. Erre a férfi álblogja ad magyarázatot, ahol az első poszt a Diesel bukósisakot dicséri, amely minden kellemetlen helyzetben megvédi őt.


Aki még több bizarr reklámra vágyik, az ide kattintva megtekinthet még huszonötöt: ezek jórésze az ittas/drogos vezetés veszélyeire, illetve különféle betegségekre hívja fel a figyelmet, így inkább a sokkoló kategóriába tartozik - míg mi a humoros és/vagy meghökkentő termésből válogattunk.