Lenyomták Rex felügyelőt

Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés alapján összeállt a kedvenc tévékutyák tízes listája - Rex felügyelőt vagy akár Scooby Doot hiába keressük.
Vágólapra másolva!

Több hasonló szavazással találkozhattunk már, most a leginkább állatgondozással és állatvédelemmel foglalkozó Paw Nation kérdezte meg olvasóit arról, hogy mely, tévében feltűnt ebek állnak a szívükhöz legközelebb.

A szavazást 27 százalékos eredménnyel a Frasier, a dumagép kiskutyája, Eddie nyerte, "aki" az Animal Planet ötven legkedveltebb tévés állatot (tehát nem csak kutyát) megválasztó szavazásán is az előkelő ötödik helyezést érte el, még 2007-ben. A mostani listán a Family Guy beszélő házikedvence, Brian Griffin lett a második, és a dobogóra felfért még a Hazárd megye lordjai-ban látott Flash.

A magyar nézők rajtuk kívül jóformán csak Foxi Maxit és Jacket (a Farm, ahol élünk kutyáját) ismerhetik, a teljes listát itt lehet megtekinteni. Szembetűnő például Lassie és Rin Tin Tin hiánya, de ők a mozis kategóriában indultak, míg Snoopy a képregényes kutyák között.

Az [origo] Tévé rovata 2006-ban készített hasonló közvéleménykutatást: nálunk a mezőnyt toronymagasan verte Frakk, 31,1 százalékkal, míg a második helyezett Rex felügyelő a szavazatoknak "mindössze" 13,9 százalékát gyűjtötte be. A tévés kutyákról bővebben írtunk itt, a hazai mezőnyről pedig itt olvashatnak egy összeállítást.