Vágólapra másolva!
A Showtime a Tudorok sikerét meglovagolva újabb történelmi sorozatot készít, ezúttal a Borgia-házat állítva a középpontba.
Vágólapra másolva!

A Tudor-házat, azon belül is VIII. Henriket mutatja be a nálunk az HBO-n látható Tudorok. Akinek tetszett a sorozat, az a The Borgias-t is kedvelni fogja, lévén hasonló hangulatban készül, ráadásul ugyanazzal az íróval, Michael Hirsttel fog megvalósulni.

A Showtime egyelőre tizenhárom epizódot rendelt meg az 1492-ben induló történetből, melynek középpontjában a VI. Sándor pápaként ismert Roberto Borgia áll - akit az egyháztörténet a mai napig a pápaság legsötétebb alakjaként tart számon.

A korrupt és kapzsi egyházfő szerepére A szerencse forgandó-ért Oscar-díjat kapott Jeremy Ironst sikerült megnyerni - akit csupán a kilencvenes években olyan filmekben láthattunk, mint a Végzet, A kísértetház, a Lolita vagy A vasálarcos.

Az első két epizódot egy hasonlóan jó nevű (és szintén Oscar-díjas) filmes szakember, Neil Jordan (Síró játék, Michael Collins, Reggeli a Plútón) fogja megrendezni. Jordan már több éve próbál játékfilmet készíteni a Borgiák történetéből, így örömmel csatlakozott a sorozat stábjához, executive produceri teendőket is ellát.