Vágólapra másolva!
Fiatal férfiszínészek, akik még nem világsztárok, de azzá lehetnek - különösen, ha a jelenlegi szériáik maradnak a képernyőn, vagy a közeljövőben induló sorozataik is befutnak. Tízes listánk folytatása a korábbi, tehetséges és szép, ugyanakkor fiatal sorozatszínésznőket bemutató cikkünknek - ezt itt nézheti meg.
Vágólapra másolva!

Alexander Skarsgard

Nemzetisége: svéd

Kora: 33 év

Sorozata: Inni és élni hagyni, Gyilkos megszállás

Csatorna: itthon az HBO

Jó tudni: Egy Lady Gaga-videoklipből (Paparazzi) egészen a legelismertebb amerikai sorozatokat gyártó csatornáig vezetett Alexander Skaarsgard útja, mégpedig úgy, hogy 2007-ig jobbára csak svéd alkotásokban játszott. A neves, Amerikában ugyancsak befutott Stellan Skaarsgard fiát nem kevesebb, mint öt alkalommal választották meg Svédország legdögösebb férfiújának.

----------------------------------------

Paul Wesley

Nemzetisége: amerikai (New Jersey-i)

Kora: 27 év

Sorozata: The Vampire Diaries - korábban Everwood, Wolf Lake, A cukorbáró

Csatorna: itthon egyelőre még sehol

Jó tudni: Miközben Robert Pattinson az Alkonyat-sorozat segítségével világsztárrá válik a mozikban, a lengyel származású Paul Thomas Wasilewski (ma már csak Paul Wesley) egyelőre még csak az egyik legmenőbb tévés jófiú vámpírnak számít, aki szabadidejében szívesen jégkorongozik és snowboardozik. Mivel az idei évad egyik legnagyobb sikerében szerepel, ezért valószínűleg évekig vámpír marad, de szerencséjére azon kevés színész közé tartozik, aki más csatornákon, más sorozatokban is felbukkan főszerepe ellenére. Mindez annak köszönhető, hogy tavaly, mikor a vámpíros tinisorozat még csak tervként létezett, ő alakíthatta Jack Bauer jövendő vejét a 24-ben, amely szériába idén vissza is fog térni.

----------------------------------------

Cory Monteith

Nemzetisége: kanadai

Kora: 27 év

Sorozata: Glee

Csatorna: nemsokára az RTL Klubon

Jó tudni: A még érettségit sem szerző, a középiskolából kibukó Monteith úgy került be az énekes-táncos színészeket alkalmazó zenés Glee-be, hogy semmilyen előképzettséggel nem rendelkezett, nem énekelt, nem táncolt, mindössze némi színészi múltja volt. Azonban dobolni tudott, és a meghallgatásra küldött kazettáján ezt a tudását prezentálta, aminek hatására a készítők személyes elbeszélgetésre is behívták, s a folyamat végén megkapta a tinisorozat főszerepét. (A Glee első részében egyébként hasznát is veszi dobtudásának.)

----------------------------------------

Zachary Levi

Nemzetisége: amerikai (louisianai)

Kora: 29 év

Sorozata: Chuck - korábban Less Than Perfect

Csatorna: Cool

Jó tudni: A profi tévés színésznek számító Levi már jó ideje szerepel sorozatban, de korábbi mellékszerepe után csak a kémparódia címszereplőjeként lett igazán ismert. Gyerekkorában közel sem csak a komikus szerepek találták meg, hiszen musicalekben és drámákban is szerepelt, sőt mi több, Hollywood annak idején Jézus szerepében látta meg benne a tehetséget. A nagy motorfanatikus Levi érdekes módon nem hobbija miatt szenvedett legutóbb sportsérülést, hanem Nintendo Wii-jével teniszezve kellett 14 öltéssel bevarrni a kezét.

----------------------------------------

Jim Parsons

Nemzetisége: amerikai (texasi), a képen balról

Kora: 36 év

Sorozata: Agymenők - korábban Amy-nek ítélve

Csatorna: Cool

Jó tudni: Parsons harmincon felüli feltűnése is csak a jó borral kapcsolatos szólást erősíti meg, hiszen három éve még nemigen ismert színházi színészként dolgozott, ma pedig az egyik legviccesebb sorozatszínészt tisztelhetjük benne, aki egyik nagy várományosa a 2010-es Emmy-díjnak is. Érdekesség, hogy sokak szerint azért ilyen hihető Sheldon Cooper karakterének bőrében, mert ő is ilyen a való életben, így szinte nem is kell szerepet játszania. Erre lehet bizonyíték, hogy előfordul, hogy a forgatások előtt pánikrohamok kerülgetik, fél, hogy elfelejti a szövegét.

----------------------------------------

Ed Westwick

Nemzetisége: angol

Kora: 22 év

Sorozata: A pletykafészek

Csatorna: Cool

Jó tudni: A jelenlegi egyik legpartiképesebb tini gonosztevőt alakító, a legutóbbi két Teen Choice Awardson a legjobb rosszfiú díjat hazavivő Edward Westwicknek volt honnan merítenie szerepéhez, hiszen egyik kedvenc filmje az Amerikai Psycho. A Pletykafészek-ben Chuck Basst alakító sztár a színészkedés mellett egyébként énekel is, a The Filthy Youth nevű zenekar frontembere. Jelenleg a zenélés parkolópályára került nála a színészkedés miatt, de ez sem akadályozta meg abban, hogy a K-Swiss sportszergyártó cég reklámarca legyen.

----------------------------------------

Aziz Ansari

Nemzetisége: amerikai (dél-carolinai)

Kora: 26 év

Sorozata: Parks and Recreation - korábban Dokik, Human Giant

Csatorna: itthon még sehol

Jó tudni: A színész, aki a tévézés kedvéért még a Transformers első részének egyik szerepéről is lemondott, indiai tamil szülők gyermeke, és stand-up komikusként már 2005-ben felkerült a The Rolling Stone magazin ígéretes tehetségeket tartalmazó listájára. Ugyanebben az évben tört be Ansari a tévés világba, ugyanis kollegáival készített, improvizálásokra alapuló sorozatát, a rövid jelentekből álló Human Giant-et az MTV vette meg és sugározta két évadon át. Jelenlegi sorozatában, a The Office készítőjének fejéből előpattant Parks and Recreation-ben is minden bizonnyal hasznát veszi remek improvizációs készségének.

----------------------------------------

Jensen Ackles

Forrás: [origo]

Nemzetisége: amerikai (texasi)

Kora: 31 év

Sorozata: Odaát - korábban Smallville, Sötét angyal, Dawson és a haverok

Csatorna: RTL Klub, Viasat 3

Jó tudni: Ackles már (nagyon) régi motorosnak mondható a tévés szakmában, hiszen végigjárta a tinifiú színészek előtt tornyosuló lépcsőfokokat, de úgy tűnik, hogy nehezen tud kitörni a skatulyából, hiszen immáron ötödik évadja vadássza a démonokat a Supernatural című, természetfölötti témákat ügyesen feldolgozó szériában. Eközben mozifilmeket sem tud nagyon forgatni, mindössze két, ugyancsak tiniknek szánt horrorban, az Átjáró-ban és a Véres Valentin 3D-ben volt látható. A kétévesen már modellkedő színészről valószínűleg csak az Odaát végeztével fog kiderülni, hogy képes-e többre, vagy továbbra is csak a fiataloknak szóló műfajokban tud elismeréseket szerezni.

----------------------------------------

Tyler Labine

Nemzetisége: kanadai

Kora: 31 év

Sorozata: Reaper - Démonirtók, Sons of Tucson - korábban A rejtélyek városa

Csatorna: AXN

Jó tudni: A sokáig a kattant haver szerepére kárhoztatott Labine tavasszal próbálkozhat meg első igazi főszerepével, a Sons of Tucson című komédiában. Egyébként pedig szinte mindent eljátszik, kivéve a pizzafutárt, ugyanis azt élete eddigi legrosszabb állásának tartja, amelynek során előfordult vele, hogy egy kuncsaft egy negyeddollárost úgy pöckölt az orrának, hogy az eltört.

----------------------------------------

Alex O'Laughlin

Nemzetisége: ausztrál

Kora: 33 év

Sorozata: Three Rivers - korábban Holdfény, Kemény zsaruk

Csatorna: Viasat3

Jó tudni: Az ír ás skót felmenőkkel rendelkező Alex O'Laughlin, miután sorozata, a Holdfény megbukott Amerikában, olyan exkluzív szerződést kapott a CBS csatornától, mely egy újabb sorozatfőszerepet ígért neki. Más kérdés, hogy ez a főszerep sem tartott sokáig, hiszen a szervátültetésre koncentráló Three Rivers sem létezik ma, de a hírek szerint a csatorna továbbra is nagyra tartja őt, így újabb új sorozat főszerepére lehet esélyes. Persze, ha már volt sorozatait említjük, akkor azt is érdemes hozzátenni, hogy a tévézésre csakis azért van most lehetősége, mert lemaradt az új James Bond szerepéről, akit Daniel Craig játszik - helyette.