Vágólapra másolva!
Január 24-én érkezik az HBO Comedyre a tavalyi év legprosztóbb vígjátéksorozata, az Egyszer fent, ...inkább lent.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg Eastbound & Down címet viselő sorozat (melynek a Sorozatjunkie egyik olvasója talált magyar címet) középpontjában egy tajparaszt baseballjátékos, Kenny Powers áll - akinek jellemét jól mutatja, hogy minden jól sikerült dobása után így kiált fel: "Kiestél, baszki!"

Nem elég, hogy a főhős egy nagy bunkó, de rettenetesen el is van szállva magától, úgyhogy azt is csak átmeneti állapotnak véli, amikor kirakják a baseball-ligából. Közben viszont annyira lecsúszik, hogy kénytelen a bátyjához költözni, és tornatanári állást vállalni egykori iskolájában.

Az Egyszer fent, ...inkább lent-et persze nem is annyira a történet viszi el, hanem a karakterek, közülük is a Danny McBride által játszott Powers - aki Bundesliga-séróval, kopott melegítőben is megpróbál a legkúlabb kúl maradni. A sorozat producere Will Ferrell (Ünneprontók ünnepe, Felforgatókönyv), aki két epizód erejéig szintén megjelenik.

Eredeti stílusa miatt sok amerikai lap dicsérte a szériát: a Washington Post például "az év legmerészebben nevettető vígjátéka"-ként emlegette, a New Yorker egyik újságírója pedig az Office kultikus figurájával, David Brenttel állította párhuzamba Powerst. A sorozatot nemcsak a kritikusok, de a nézők is kedvelik, az IMDb-n például 9.0 pontot kapott - az elérhető tízből.