Fábry és Erős Antónia a legnépszerűbb

Vágólapra másolva!
A szórakoztató műsoroknál Fábry volt kedvenc, a hírolvasók, híradósok közt Erős Antónia a favorit - derült ki a UPC által megrendelt, Reputation Institute által elvégzett tévés kutatásból.
Vágólapra másolva!

A Reputation Institute 2009-ben hatodik alkalommal készített felmérést Európában a UPC megbízásából, a legnépszerűbb képernyősöket keresve. A decemberben befejezett, reprezentatív kutatás során 1202 megkérdezett válaszolt Magyarországon: a teljes lista elolvasható a mediainfo.hu-n.

Hírolvasóknál komoly RTL-es fölény rajzolódott ki, Erős Antónia a kedvenc (22,6%), második Szellő István (16%) harmadik pedig az MTV-s D. Tóth Kriszta (11,6%). Csak őket követi a jelenleg képernyő nélkül lévő Bárdos András, Máté Krisztina.

Sportműsoroknál még mindig Gundel Takács Gábor a kedvenc, nagy fölénnyel, közel 33 százalékkal nyert. Mögötte Szujó Zoltán található, de tíz százalék fölött végzett Hajdú B. István és Szántó Dávid is - Mérei Andrea és Faragó Richárd már négy százalék alatt vannak.

A talkshow kategóriában magabiztosan nyert a februárban az ATV-n felbukkanó Juszt László, második lett Szilágyi János. A délutáni, kereskedelmi tévés személyiségek, mint Joshi Bharat és Erdélyi Mónika csak a harmadik-negyedik helyre értek be, de így is megelőzték Kálmán Olgát vagy Krizsó Szilviát - akik persze egészen más vendégekkel, egészen másképp beszélgetnek.

Szórakoztató műsoroknál Fábry Sándor nyert, tavaly ősszel pedig Vágó István is népszerűbb volt Sebestyén Balázsnál, jóllehet, utóbbi A széf-fel ragyogó nézettséget szállít. Az említett három tévés emelkedik ki a mezőnyből, őket jócskán lemaradva követi Jáksó László, Kovács Áron vagy Szulák Andrea. A Tv2 által frissen leigazolt Hajdú Péter csak kilencedik, 1,3 százalékkal - őt nem is szokás szeretni, de műsorait mégis sokan nézik.