Elkergették a csúnya lányt, Ugly Bettyt

2010.01.28. 8:52

Nem lesz ötödik évad az Ugly Betty-ből: a sorozat 11 milliós nézőszáma 6 millió alá csökkent az USA-ban. Itthon rendesen be sem futott, hiába nyert Golden Globe-ot és Emmy-díjat.

Az America Ferrera személyét híressé tevő sorozatból nem kér ötödik évadot az ABC, az ok pedig a szokásos, a nézettség csökkenése. Míg az első szezonban 11 milliós tábora volt a csúnya lánynak, addig a mostaniban csak 5,8 milliós nézőszámot szállít. A csatorna vezetői szerint nehéz döntés volt, de időben meg kellett hozni, hogy az írók méltó befejezést, korrekt lezárást tudjanak adni a nézőknek.

Tévések szerint már az is a bizonytalanság jele volt, hogy fókuszcsoportokkal vizsgálták a sorozatot 2009 októberében, arra voltak kíváncsiak, miképp reagál a hűséges néző, ha Betty Suarez lassan megszépül.

A Címlapsztori - Ugly Betty az RTL Klub egyik nézettségi kudarca volt a közelmúltban, mert a kolumbiai Betty, a csúnya lány amerikai remake-je még úgy sem tudott itthon befutni, hogy a csatorna a nagy igyekezetben többször is címet cserélt, hátha akkor rátalál a néző.

KAPCSOLÓDÓ CIKK