Ismét az Esti Showdert vizsgálja az ORTT

Vágólapra másolva!
A január 14-i adásban hallott káromkodások miatt panaszolta be a műsort egy néző az ORTT-nél.
Vágólapra másolva!

A január 14-i Esti showder-ben elhangzott káromkodások miatt vizsgálódik az ORTT, értesült a Bors. Az [origo] kérdésére Berényi Diána, az Országos Rádió és Televízió Testület szóvivője megerősítette, hogy valóban érkezett nézői panasz, a testület pedig megszavazta, hogy vizsgálja az ügyet. Az RTL Klub nem kívánt reagálni megkeresésünkre.

"Nem gondoljuk, hogy Sándor túl sokat káromkodik, akkor már finomítottunk volna a megszólalásain, mielőtt adásba kerültek. Szerintem Fábry Sándornak kifejezetten erénye, hogy hétköznapi emberként viselkedik, nem mesterkélt showmanként, ezért szeretik a nézők. A produkciónál senki sem szól bele, hogy mit hogyan mond és tesz az Esti showder házigazdája, aki egyébként az elmúlt tizenkét év alatt a megszokott stílusban vezette a műsort. Most sem fogunk ezen változtatni. Eddig sem büntetett meg minket az ORTT, azt gondolom, most sem fog" - nyilatkozta Kovács Kristóf producer a Borsnak.

Fábry Sándor szabadszájúsága miatt voltak már ügyek korábban is: 2009 áprilisában például 1,5 millióra büntette az ORTT az RTL Klubot, egyebek közt burkolt reklám miatt, ugyanis egy február eleji adásában több esetben is elhangzott egy budai vendéglátóhely neve, egyszer pedig utalás arra, hogy a tulajdonos a műsor producere. Korábban az ORTT megintette a csatornát, mert a testület szerint a műsorvezető megsértette Lendvai Ildikó szocialista politikus emberi méltóságát, és méltatlan helyzetbe hozta őt a show-ban.