Vágólapra másolva!
Lisa Edelstein Európa legnépszerűbb sorozata, a Doktor House egyik főszereplője: 28 éve vegetáriánus, nagy állatbarát, szeretne visszatérni a színházba, és úgy tudja, magyar ősei is vannak. A sorozat ötödik évadja február 18-tól lesz látható az AXN-en.
Vágólapra másolva!

"Még nem voltam Magyarországon, de a családom Kelet-Európából származik, pontosabban Lengyelország északi részéből, többen Romániából, de azt hiszem, magyar rokonaim is vannak. A II. világháború előtt még Kelet-Európában éltek, de közelebbit nem tudok róluk" - nyilatkozta Lisa Edelstein, aki Lisa Cuddyt alakítja a Doktor House-ban.

Az Európában is igen népszerű sorozat nézettségi sikere szerinte a briliáns forgatókönyvnek köszönhető, illetve annak, hogy megszeg minden szabályt, miközben olyannak mutatja a világot, amilyen. "Nagyon-nagyon őszinte és mindannyian arra vágyunk, hogy mi is kimondhassuk azokat a dolgokat, amelyek House szájából hangoznak el. És ez úgy tűnik, minden kultúrában sikeres. Tudjuk, hogy House gyakran pofátlan, de igaza van" - tette hozzá.

"Nem hiszem, hogy a szerepem sokat változott volna, inkább, ahogy egyre több részt látunk egy sorozatból, annál mélyebben ismerjük meg a szereplőket. Ha valami új, meglepő történik velük, mondjuk, ebben az esetben Cuddyval, akkor én már nem lepődöm meg, inkább egyre kényelmesebben érzem magam a szerepben" - mesélte karakteréről.

Cuddyt erős asszonynak tartja, akárcsak önmagát: olyan nő, aki mindent az irányítása alatt akar tartani. "Ez rám is jellemző; van humora, szeret öltözködni, egyáltalán: egy okos nő. Vannak persze különbségek köztem és Cuddy között, de még így is szeretem őt alakítani" - mondta. Sok orvos is nézi a sorozatot, és emiatt néha úgy beszélnek vele, mintha ő is orvos lenne, ez imponál neki, de a tanultak főleg abban segítenek neki, hogy hogyan beszéljen a saját háziorvosával, probléma esetén.

A sorozat sikere - úgy véli - nem változtatta meg. "De az biztos, hogy a siker hatással van a magánéletemre: ha például valami feltűnőt viselek és úgy megyek ki az utcára, akkor fel kell készülnöm arra, hogy az internetre kerül. A mindennapi dolgok kicsit komplikálttá válnak. Ezenkívül arra törekszem, hogy ne legyen rám hatással a hírnév. Szerintem nem is lehet megfogalmazni, mi az a hírnév, amíg el nem múlik" - elmélkedett.

Forrás: [origo]

A jó nézettség folyamatos tévés munkát, forgatást generál, így sajnálja, de régóta nem szerepelt színházban. A forgatás miatt nincs ideje erre, de ez hamarosan változni fog - ám egyelőre az általában reggel ötkor kelő színésznő sokat dolgozik. "Naponta 14 órát töltünk a Doktor House forgatásával, de én csak akkor vagyok jelen, ha a szerepem szerint ott kell lennem. Emiatt nem tizennégy órát forgatok egy nap. Van olyan hét, hogy reggel négykor kelek, és este tizenegyig dolgozom, de olyan is, amikor egy nap csak nyolc órát forgatok. Ez változó. A főszereplő, Hugh Laurie majdnem minden nap a stúdióban van, ő sokkal többet dolgozik, mint én" - mesélte.

Edelstein különben nagy állatbarát (volt három kutyája, két macskája), beszáll a Best Friends állatsegítő társaság munkájába. Mindig érzékenyen érintette a gazdák nélkül maradt kutyák ügye, még egy olyan filmet sem tud végignézni, amelyben az állatoknak bántódásuk esik. 28 éve vegetáriánus, ez is összefügg az állatok szeretetével.

A cikk Gosztonyi Zsolt interjúja alapján készült, az eredeti szöveget a Független Hírügynökség bocsátotta az [origo] rendelkezésére.