Kate Winslet az HBO-nak dolgozik

2010.02.16. 7:30

A postás mindig kétszer csenget szerzőjének egy másik könyvéből készül minisorozat az HBO-nál, a főszerepet Kate Winslet játssza.

A felolvasó-ért Oscarral jutalmazott (és a díjra még ötször jelölt) Kate Winsletet ritkán látni tévés produkcióban: az IMDb tanúsága szerint utoljára 1993-ban vállalt ilyen munkát, a Casualty című kórházi sorozatban - és az is csak egy vendégszerep volt.

A színésznő az HBO készülő minisorozatában, a Mildred Pierce-ben viszont a címszerepet alakítja, egy erős asszonyt, aki a gazdasági világválság idején egyedül neveli gyerekeit, és mindent megtenne családja boldogulásáért. A széria alapjául A postás mindig kétszer csenget írójának, James M. Cainnek a regénye szolgál, melyből 1945-ben már készült egy filmváltozat: Winslet karakterét akkor Joan Crawford játszotta.

A mostani, összesen ötórás verziót Todd Haynes rendezi, akitől a magyar közönség olyan darabokat láthatott, mint a Velvet Goldmine vagy az I'm Not There - Bob Dylan életei. Haynes a forgatókönyvet Jonathan Raymonddal együtt jegyzi, aki korábban pedig a Wendy és Lucy-ért volt felelős.

KAPCSOLÓDÓ CIKK