Az RTL Klub Híradója mutatta be a legtöbb erőszakos jelenetet 2009 első félévében az Országos Rádió és Televízió Testület elemzése szerint; a testület négy kereskedelmi, két közszolgálati és két hírtelevízió hírműsorait vizsgálta.

Az ORTT az RTL Klub, a TV2, az MTV1, a Duna TV, a Hír TV, az Echo TV, a Magyar ATV és a Hálózat TV 223 hírműsorát elemezve megállapította: a vizsgált időszakban a hírek több mint negyede (27 százaléka) tartalmazott agresszív képsorokat, ami megegyezik az 1998 és 2008 között mért aránnyal.

Az RTL Klub Híradó-ja a több éve első helyen álló Tények-től vette át az első helyet, miután a TV2 hírműsora az elmúlt évhez képest 6 százalékkal csökkentette az agresszióval kapcsolatos híreinek arányát. Az elemzés szerint leginkább a Hálózat TV törekedett az erőszakos hírek mellőzésére, csak minden tizedik hírében számolt be megrázó eseményről.

A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény értelmében a híradót nem kell korhatári kategóriába sorolni, ám a hírműsorokra is vonatkozik az a megkötés, hogy nem tehetők közzé olyan időszakban, amikor a tartalmuknak megfelelő kategóriába sorolás esetén nem lenne helyük.