Nem ismételhető a Barátok közt

Vágólapra másolva!
Ha újra adná az RTL Klub, csökkenne a márka értéke - ezért nem lehet ismételni a szappanoperát. A Tv2 szerint az ismétlés nem ront a napi sorozatok megítélésén, a FEM3 ezért az első résztől vetíti a Jóban Rosszban-t.
Vágólapra másolva!

Amennyiben az RTL Klub ismétlené a Barátok közt-et, jó eséllyel nyerné sávját délelőtt, délben, kora délután, feltehetően sok otthon tartózkodó tévéző nosztalgiázna olyan részekkel, amikor még Erdélyi Tímea volt Tilda, mikor még élt Berényi Ákos, Claudia fia, amikor Ullmann Mónika alakította Miklós szeretőjét, vagy amikor a Fésűs Nelly hozta karakter próbálta eltenni őt láb alól 1999 környékén.

Miközben a Szomszédok a mai napig képernyőn van (minden hétköznap délután egytől, viszonylag jó nézettséggel), a rivális pedig a Jóban Rosszban ismétlésétől sem idegenkedik (naponta a FEM3 csatornán), felmerül a kérdés, hogy az RTL Klub miért nem adja újra a Barátok közt korábbi részeit.

Forrás: [origo]

A csatorna szerint az ismétlés "rombolná a brandet." Kérdésünkre, hogy a Cool tévé ismétlései, ahol rendre RTL-es műsorokba fut a néző, nem rontanak-e ezek ázsióján, Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója válaszolt: "A Balázs Show ismétlése például nem rombol semmit, hiszen az a műsor már nem létezik. A Barátok közt minden hétköznap friss és exkluzív tartalmat ad. Ha ismételnénk az epizódokat, akkor ez megszűnne."

Koltay Tamás, a Tv2 PR-csoportvezetője, szóvivője szerint az ismétlések nem gyengítik a brandet. "A FEM3-on az első epizódtól kezdtük a Jóban Rosszban sugárzását, március 9-én a 47. rész került adásba. Évekkel ezelőtt egyébként a konkurencia is ismételt, teljes heti részeket tűzött képernyőre egymás után hétvégente, délután" - tette hozzá.