Joey nincs, Matt LeBlanc van

Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás után tér vissza a képernyőre Matt LeBlanc: a Jóbarátok egykori sztárja önmagát parodizálja a Showtime kábelcsatorna és a BBC közös szituációs komédiájában.
Vágólapra másolva!

A Jóbarátok hajdani sztárjai közül egyértelműen a nőfaló Joey Tribbianit alakító Matt LeBlanc-nak jött be legkevésbé a Jóbarátok utáni élet: míg a többiek aktív mozis karrierbe kezdtek (Jennifer Anniston) vagy önálló sorozatokkal (Courteney Cox, Matthew Perry) jelentkeztek a tíz évadot megélt sikerszéria után, addig LeBlanc-t a Jóbarátok rövid életű spinoff-ja óta semmilyen szerepben nem láthattuk, a hírekbe is legfeljebb válása és a Jóbarátok-mozifilm időről időre felröppenő terve miatt került.

A nézőkkel és a bulvársajtóval ellentétben David Crane, a Jóbarátok egyik alkotója és kreatív guruja azonban nem felejtette el egykori sztárját, új sorozatában szerepet adott a 42 éves színésznek, nem is akármilyet: Matt LeBlanc önmagát alakítja majd az Episodes című sorozatban.

Az egyelőre hatrészesre tervezett, egykamerás, félórás epizódokból álló szitkom A Stúdió-hoz vagy a Törtetők-höz hasonló, az utóbbi időben meglehetősen elszaporodó, bennfentes, önreflexív szériák táborát erősíti, már a sorozat felütése is azt jelzi, hogy a készítők előszeretettel állítanak majd görbe tükröt a hollywoodi és a televíziós szórakoztatóipar elé. A Showtime és a BBC2 koprodukciójában készülő széria cselekménye egy brit sikersorozat amerikai adaptálása körül forog, a középpontban az eredeti szériát jegyző brit házaspárral, amely éppenséggel nincs elragadtatva, hogy az amerikai producerek személyesen Matt LeBlanc-t szerződtették le a remake főszerepére.

Az Episodes alapszituációját minden bizonnyal valós események, konkrétan a Coupling című brit kultsorozat esete inspirálta: az NBC a rajongók és a kritikusok tiltakozása ellenére 2003-ban útjára indította a show amerikai változatát, de számításaik nem jöttek be, négy rész után már le is vették a műsorról. Nagyobb sikerrel járt az eredetileg szintén brit színekben induló A hivatal tengerentúli remake-je, amely azóta is fut a csatornán.

Forrás: [origo]

"Davidéknek volt egy nagyszerű ötletük, imádtam. Nagyon izgatott vagyok, hogy a Showtime-mal és a BBC-vel dolgozhatok, és örülök, hogy a részese lehetek ennek. Más valakit látni Matt LeBlanc szerepében borzasztó lett volna" - nyilatkozta nemrégiben Matt LeBlanc, akit 2003 óta csak Joey Tribbianiként láthattak a tévénézők.

LeBlanc reklámokban, klipekben kezdte a szakmát, majd játszott az Egy rém rendes család elég gyorsan kimúló spin-off-jában (ez volt a Top of the Heap, ami mindössze hét részt élt meg), de az igazi áttörést természetesen Joey Tribbiani karaktere hozta meg a számára 1994-ben.


Vicces videó a szereplőválogatásról

A Jóbarátok közben fel-feltűnt különböző mozifilmekben (Charlie Angyalai, Lost in Space), de a címszereplő hatosból alighanem ő számított a legkevésbé kapósnak a hollywoodi szereposztóknál. A Jóbarátok befejezése után Joey önálló szériát kapott, de az első néhány rész után drasztikusan csökkentek a nézettségi mutatók, végül az NBC a második évad közepén elkaszálta a szériát - LeBlanc azóta, jó négy éve egyáltalán nem is dolgozott.