Mike Tysont már műsora indulása előtt támadják

Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai állatvédő szervezet nekiment az Animal Planet új műsorának, melyben Mike Tyson galambászként mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Az Animal Planet csak egy napja, március 15-én jelentette be, hogy új műsort készít Mike Tysonnal, de az állatvédők, pontosabban legnagyobb amerikai szervezetük, a People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) máris kifejezte ellenérzését. A Taking on Tyson című show ugyanis galambászként mutatná be az eddig csak bokszolóként ismert férfit, aki versenyezteti is a madarait.

Forrás: Animal Planet

A szervezet elnöke, Ingrid Newkirk a Washington Postnak elmondta, szerinte a galambverseny semmivel sem jobb egy kutyaviadalnál: a madarakat szörnyű körülmények között tartják gazdáik, csak hogy egy kis pénzhez jussanak rajtuk keresztül - a versenyek során ráadásul sok galamb meg is sérül vagy mondjuk eltűnik egy viharban. Az Animal Planet vezetői másként látják a helyzetet, szerintük egy izgalmas versenyt mutatnak be, miközben Tyson személyiségének egy új rétege is feltárul a nézők előtt. A műsor a tervek szerint 2011 elején kerül képernyőre.

Támadható show-k

Az állatvédők gyakran háborodnak fel realitykben látható jelenetek miatt. A Celeb vagyok, ments ki innen! Nagy-Britanniában már a kilencedik évadját zárta 2009 december elején, ott esett meg, hogy a versenyt egyébként megnyerő sztárszakács, Gino D'Acampo, és a jobbára szappanoperákból ismert színész, Stuart Manning közösen megöltek és megettek egy patkányt. Az akció igencsak felbőszítette a helyi állatvédőket, akik feljelentést is tettek a két férfi ellen.

2009 októberében az amerikai Dancing With the Stars okozott problémát, ugyanis adásban azt jelentették be, hogy a következő este egyik zsűritagja egy csimpánz lesz. Erre azonban mégsem került sor, az említett PETA ugyanis közbeszólt és elérte, hogy ne tegyenek be majmot az asztal mögé, pusztán a nézettség emelése érdekében.