Jack Bauer leteszi a fegyvert: vége a 24-nek

Vágólapra másolva!
A FOX akciódrámája a nyolcadik évaddal búcsúzik, nem lesz folytatás a képernyőn.
Vágólapra másolva!

Nyolcadik évadja után a FOX tévécsatorna nem kér többet a Golden Globe- és Emmy-díjas 24 akciósorozatból. Jack Bauer május 24-én búcsúzik, duplarésszel, közölte a tévétársaság. A növekvő költségek mellett a sorozat egyre rosszabb nézettséget szállított, így a FOX-nak gazdasági döntést kellett hoznia.

A főszereplő, aki egyben producer is, Kiefer Sutherland köszönetet mondott a stábnak, akárcsak a társproducerként és showrunnerként dolgozó Howard Gordon. Mindketten megjegyezték, hogy a ragyogó kreatív csapat, a fantasztikus stáb és a minden támogatást megadó gyártó és tévétársaság nélkül nem lett volna sikeres a produkció. Sutherland további tévésorozatokban próbálná ki magát - jóllehet, nem lesz könnyű a nézőknek elfogadni őt egy komédiában vagy egészen más szerepben.

A Variety már februárban beszámolt róla, hogy a 24 egy mozifilmmel folytatódik, így Jack Bauer búcsúja nem végleges. A State of Play című akciófilm kétórás lesz, Billy Ray írja, aki korábban olyan filmeket jegyzett, mint a Hart háborúja, a Légcsavar vagy A dolgok állása. A sztori szerint Jack Bauer Európában ment életeket.

Forrás: Fox

A 24, mely Magyarországon igazán sikeres soha nem volt (noha több csatorna is vetítette), 2001-ben indult, és - az American Idol-lal, majd a Doktor House-szal együtt - hozzájárult ahhoz, hogy a Fox a legnézettebb csatorna legyen az USA-ban, a 18 és 49 év közötti korosztályban.