Nem éli túl a tavaszt pár kedvenc sorozat

Vágólapra másolva!
Hiába kedvel a magyar néző egy amerikai sorozatot, ha az Egyesült Államokban nem éri meg a megrendelő tévécsatornának, akár évad közben is leveszi a képernyőről, és nem ad le rá több megrendelést. 2010 tavaszán is búcsúzunk több szériától - de a lista még korántsem végleges.
Vágólapra másolva!

A magyar tévézők nagyobb része nem tudja, kedvenc sorozata mely évadnál, hányadik résznél tart - sokaknak az sem tűnt fel, hogy egy évadzáró előtt pihentette hosszú hónapokra a Tv2 a Született feleségek-et, hogy aztán a finálét leadja, majd az új szezon frissebb részeit kezdje vetíteni. Annál nagyobb a tévéiparban dolgozók figyelme az Egyesült Államokban minden tavasszal, amikor eldől, mely sorozatok kapnak újabb évadot és mely produkciók teljes stábjának kell új munka után néznie. Nézzük, hogy jelen állás szerint mely szériák vannak veszélyben, melyek színészei próbálkoznak pilotokban, a bizonytalan végjáték napjaiban!

Az már bizonyos, hogy A rejtély és a Smallville hazai hívei fellélegezhetnek, mert csatornáik megrendelték a folytatást - ugyanakkor a 24 és a mostanában a Viasat3-on új címmel (Ki ez a lány?) futó Ugly Betty magyar kedvelői csalódottak lehetnek, ugyanis ezen két széria nem kap újabb évadot. Hasonlóan a 2009-2010-es tévés évad volt az utolsó (és pár esetben első is) olyan sorozatoknál, mint az Eastwick, a Three Rivers, a The Beautiful Life, a Dollhouse, a The Cleaner - A független, a Hank, a Lost, a Monk, a Tudorok, a Past Life vagy a Kés/Alatt.

Magyarországon az AXN részéről nagy promócióval indult a FlashForward, egy rejtélyekkel megspékelt, az összeesküvés-elméletek híveinek kiváló sci-fi, de hiába a reklám, a sorozat a téli szendergésből elég gyatra számokkal tért vissza, így az őszi folytatás szerfelett bizonytalan. A nyolcvanas évek kultikus sci-fijének remake-je, a V azonban akár túl is élheti a tavaszt, de persze itt is minden az amerikai nézettség további alakulásától függ. Ha már tudományos fantasztikum: a Hősök rajongótábora hiába nagyon elszánt és hangos, a mérete egyre csekélyebb. A stábtagok bizakodók, de a számok nem sok jót ígérnek - igaz, így volt ez már egy évvel ezelőtt is.

Nem kevés új orvosi dráma készül évente, így aligha meglepő, hogy ezek egy része az első évben elhasal. Így járt a magyar résszel is megpróbálkozó Trauma, és a Mercy-re is nagy bátorság lenne feltenni egy nagyobb vagyont egy fogadóirodában. Az akciósorozatok közt a Human Target stábja sem lehet biztos a folytatásban.

Vannak persze sikerek is, nyugodtak lehetnek az Odaát, a 90210, a Gossip Girl - A pletykafészek, a Dr. Csont, a Glee, a Mad Men - Reklámőrültek készítői, újabb évadot kapott az NCIS testvérsorozata és A férjem védelmében is, többek között. Ugyanígy folytatódnak olyan sikerszériák, mint a Kaliforgia, a Cougar Town, az Így jártam anyátokkal, a Hung, a Spangli vagy a Jackie nővér is.