Horváth Éva: Más a beszólás, más a kritika

Vágólapra másolva!
Magyarország 1998-as szépségkirálynője bő egy év után búcsúzik a Reggeli-től, de nem szeretne elszakadni az RTL Klubtól, és a Cool tévés műsora visszatérésében is bízik. Leginkább a kitelepülős forgatásokat szerette, és a korai keléssel sem volt gondja. Az internezetők véleményeit - szemben sok tévéssel - ő el is olvassa, néha meg is bántódik.
Vágólapra másolva!

Horváth Éva 1998-ban lett magyar szépségkirálynő, utána a Szerencsekerék, a Skandináv lottó, a Kenó sorsolások háziasszonya volt, és több RTL-es show-ban is megfordult. Időközben megszerezte a mérlegképes könyvelői minősítést, majd elvégezte az Általános Vállalkozási Főiskola marketing szakirányát, a Budapesti Corvinus Egyetemen pedig a vállalatgazdálkodási szakot. A Reggeli-ben viszont áprilisban lesz látható utoljára, Peller Mariannal távoznak a műsorból.

"Mi nem hibáztunk: három női műsorvezetőre van szükség, az átalakítás miatt kell távoznunk. Nem tudom, mit hoz a jövő, de nem rossz szájízzel hagyom el a csatornát. Ha az embert felhívják, hogy fáradjon be a programigazgatóhoz, akkor lehet sejteni, hogy komoly bejelentés lesz. A női megérzések működnek, noha nem tudtuk pontosan milyen mértékű, miféle változás lesz. Én mentem be előbb, amikor kijöttem, akkor érkezett Mariann, megöleltük egymást kinn a folyosón" - emlékezett a szerződés felmondásának napjára.

Nem egy-egy ember, hanem a csapat fog hiányozni neki. "A stáb kölcsönös összeforrásáról van itt szó, itt nem külön emberként mozogtunk. Ez a fajta együttműködés hiányozni fog, tartom a kapcsolatot velük. Nagyon szerettem itt dolgozni: zárt közösség, mindenki jóban van a többivel, és nem csak álca. Jó bemenni" - állítja.

Még a koránkelés is hiányozni fog neki: mostanában minden reggel négy órakor ébred, majd nem tud visszaaludni, de az RTL-es munka előtt ez nem így volt. "Ez most egy stresszesebb időszak. Egy hétig voltam adásban, utána két hétig nem kellett menni, de 4-5 nap kellett, mire átállt a szervezet. Ez az átállás már két hete tart nálam, nyilván az izgalom miatt, megváltozott a bioritmusom. Korábban mindenki a koránkelést kérdezte, hogyan fogom bírni. Nem is értem: ha ez a munkám, miért ne bírnám? Vannak ilyen típusok" - magyarázza, hozzátéve, hogy így legalább minden reggel nézi a kollégákat otthonról.

"Semmit nem akarok elsietni"

A Csak csajok-ban volt könnyebb, volt nehezebb partner, de szerinte ez a témaválasztáson is múlik. "Palotás Petrával jó párt alkottunk, külső szemlélők mondták, hogy jól ment. Labancz Lillát, Dér Henit említeném még, akikkel nagy összhangban voltunk. Kritikákat kaptam, de az nem rossz dolog: 27 éves koromig tanultam, kell a visszajelzés. A netezők visszajelzései viszont megérintik az embert, ugyanis itthon nem szokás dicsérni. Furcsa ez a mentalitás, így a legtöbb beszólást én nem nevezném kritikának. Néha el szoktam olvasni, van, amikor az üzenet behatol a pozitív aurámba, ettől meg besokallok. A kollégák nem is olvassák a fórumokat, kommenteket, de a főnökség ezt nem is várja el tőlük, sokan kikészülnének a stílustól" - mondta. Ugyanakkor sok pozitív dolgot kaptak a Reggeli-ben, a bő egy év során. "Egészségesen kell kezelni a reakciókat, mert a dolog el tud billenni. Lényeg, hogy légy valamilyen, válts ki érzelmet" - tette hozzá.

Vicces adásként a nyári forgatást említi, Stohl Andrással, mikor a Dunán nyílt uszálystrandon, a medencében lebegő gumifotelekből próbálták Kasza Tibit faggatni, de nem hallották egymást, ide-oda úsztak, és ugyanazon kérdéseket tették fel. A műsorvezető szerint a kitelepülések mindig megdobják az adást. "Aztán volt egy adás, amikor behoztak egy kis oroszlánt, ott ült az ölemben. Úgy nyávogott, mint egy kis macska, imádtam! Lefotóztak vele, az a kedvenc képem, az van az öltözőszekrényemen" - mesélte. Állatmenhelyek, az állatvédők tudják, hogy rá számíthatnak, az ilyen felkérésekre gyakran elmegy.

A közeljövőt viszont nem látja, de tévézne tovább. "A Cool Live majdnem négy éve futott, de elfáradt a struktúra, most átalakítják. Nem bánnám, ha ott dolgozhatnék, akár Müller Attilával. De most túl hirtelen történt minden az életemben, három hét alatt 180 fokos fordulat állt be, elhamarkodott lenne mindenbe belevágnom. Lehetőségek vannak, de semmit nem akarok elsietni. Blog írására felkértek. Az újságírás nem vonz, a szerkesztés inkább. Amúgy nincs képernyőfüggőségem, noha imádok szerepelni - de nem mindenáron. Jó lesz most egy pihenés, talán elmegyek egy hétre búvárkodni, az teljesen kikapcsol" - fejezte be.