Stohl még forgat a Tűzvonalban stábjával

Vágólapra másolva!
A már részben vagy teljesen felvett epizódokat nem kívánja kidobni a szeptemberben képernyőre kerülő produkció, így Stohl András a héten még forgat. A helyére beugró színészt - aki május 17-én már állhat is a kamerák elé - várhatóan péntekig megnevezi Hábermann Jenő producer.
Vágólapra másolva!

Az epizódonként 16 millió forintból készülő, a Duna tévé őszi struktúrájában várhatóan szeptember végén feltűnő Tűzvonalban című krimisorozatban a május 8-án közúti balesetet okozott Stohl András a negyedik évad hatodik epizódjáig lesz jelen, a másik hat részben új, még a héten megnevezendő színész alakítja Bordás ezredest. Hábermann Jenő producer az [origo] kérdésére elmondta, hogy az új színész személyéről akár ő is dönthetne, de a rendezőkre, a stábra bízza a dolgot. Nagyon sok körülménytől függ, ki lesz a befutó, fontos, hogy jövő hétfőn munkába tudjon állni, szakmailag ne legyen vele gond, és meg is tudjanak egyezni az anyagiakban. (Lapunk Szabó Győzőtől megtudta, hogy őt is megkereste a stáb.)

"Stohl vehemenciája, dinamizmusa közösségszervező erő volt a csapaton belül, ráadásul magasra tette szakmailag a lécet" - dicsérte a stábból távozó színészt Soós Péter rendező. A szintén rendező Payer Róbert elmondta, hogy két napja az események ismeretében forgatnak, a napokban még Stohl alakítja Bordást, de jövő hétfőn már más adja a karaktert. Hogy kicsoda, az sok mindentől függ: vannak jelöltek, de neveket nem ad ki a produkció, míg aláírt szerződés nincs.

Fonyódi Tibor forgatókönyvíró szerint jó, hogy más viszi tovább a karaktert, és nem kell gyökeresen átírni mindent. "Itt nem ad hoc történnek a dolgok, folyamatában megy egy komplex történet. A másik lehetőség az lett volna, hogy megölöm Bordást, amit nem szívesen tettem volna, hiszen a figura 57 rész alatt a szívemhez nőtt" - jelezte, hozzátéve, hogy a dialógusokon így is dolgozni kell, mert amit eddig írt, azt kifejezetten Stohl alkatára, gesztusaira, mimikájára írta.

Hábermann Jenő szerint ha újra kellene forgatni a negyedik évad már felvett részeit, az 50 millió forintba kerülne. A másik megoldás, miszerint a történetben valami történik Bordással (halálos baleset, külföldi út, rejtélyes eltűnés), és új szereplő, új színész jelenik meg, nagyobb kiadásokkal járt volna, mert vagy komplett forgatókönyvet kellett volna megírni, vagy nagyon alaposan átdolgozni azt - egy ilyen döntés viszont a teljes stáb számára több hét leállást jelent. Lapunk kérdésére, miszerint nem jó promóció-e a szereplőváltás a sorozat számára (sok lap ír róla, sokan nem is tudták, hogy az MTV-től a Duna tévére került a széria), csak annyit mondott, hogy ezt a fajta reklámot szívesen kihagyta volna. A producert arról is faggattuk, hogy ő jelezte-e, hogy nem mehet tovább, vagy Stohl lépett ki, de Hábermann szerint közös döntés volt.