"Technikai értelemben prostituálom magam" - extrém reality készül

Vágólapra másolva!
Egy ausztrál filmes olyan realityt tervez, melynek keretében a szüzességét árverezné el pár fiatal. Az ötletet többen nehezményezik, a férfi már halálos fenyegést is kapott - sőt ha nem vinné Las Vegasba a műsorát, a törvénnyel is összeütközésbe kerülne.
Vágólapra másolva!

Justin Sisely fejéből pattant ki az ötlet, hogy keres két ausztrál fiatalt (egy nőt és egy férfit), akik minél hamarabb és lehetőleg minél extrémebb módon szeretnének megszabadulni a szüzességüktől - a jelöltek számára aukciót szervez, filmre veszi, és máris kész az új reality. Az ausztrál törvények szerint az eljárás azonban prostitúciónak minősül, így a filmes kénytelen volt áttelepíteni a projektet Las Vegasba, a jelentkezők immár egy nevadai bordélyházban veszíthetik el ártatlanságukat.

Itt kerül majd sor az árverésre, ahol a szüzekre élőben lehet licitálni - a szokásos aukciókhoz hasonlóan, aki a legtöbb pénzt kínálja, az viheti szobára a delikvensek valamelyikét. A jelentkezők - az életre szóló élmény (vagy trauma) mellett - az ajánlott összeg kilencven százalékát kapják, a maradék tíz a bordélyház költségeit fedezi. Miután a show-t valószínűleg kevesen csinálnák végig ingyen, Sisely már a jelentkezéskor 20 ezer dollárt kínált a fiataloknak.

A női versenyző egy 21 éves pincérnő, aki csak Veronica Peachnek hívatja magát a műsorban. "Technikai értelemben prostituálom magam, hisz pénzért adom el a szüzességemet. De ez nem egy szokványos dolog, szóval nem fogok magamra úgy tekinteni, mint egy kurvára" - nyilatkozta a Sydney Daily Telegraphnak. A lány alapvetően azért csatlakozott a projekthez, mert szeretne egy kis pénzt keresni, és megváltoztatná a szexről vallott elképzeléseit - indokait egy kisfilmben bővebben is kifejti.

A reality egyébként nemcsak az árverést rögzítené, de magát a nagy eseményt, vagyis az első éjszakát is. "A kamera végigköveti, amint a két fiatal ország-világ előtt odaadja a szüzességét egy vadidegennek. Ez egy dokumentumfilm, amely a 21. századnak készül" - mondta Sisely, aki már a felhívásra közzétett plakátokkal felborzolta a jóérzésű polgárok idegeit, a "Szüzek kerestetnek" főcím alatt ugyanis Szűz Mária képét szerepeltette.

A családi értékeket védő ausztrál párt, a Family First vezetője, Steve Fielding nyilvánosan kikelt a műsor ellen, abszurdnak és gusztustalannak nevezve azt. A filmes emellett több halálos fenyegetést is kapott, melyektől azonban nem ijedt meg: "Boldog lennék, ha szemtől szemben beszélhetnék a fenyegetőimmel. Legyen egy vita. De álljon elém férfiként, ne csak telefonon hívjon fel, és névtelenül hagyjon egy üzenetet" - mondta a Herald Sunnak.