Stohl András továbbra is kap pénzt az RTL Klubtól

Vágólapra másolva!
A karambolozó színésznek továbbra is utalja fizetésének egy részét a kereskedelmi csatorna, annak ellenére, hogy az RTL Klub munkát már nem ad neki 2010-ben.
Vágólapra másolva!

Továbbra is kap havonta fizetést Stohl András az RTL Klubtól, noha ez nem akkora összeg, mint amennyit a nagyobb show-k idején keresett - tudta meg a Bors. Az [origo] kérdésére az RTL Klub nem kívánta kommentálni az értesülést, mondván, a képernyősök, sztárok keresete nem tartozik a nézőkre, az összegek nem publikusak, ráadásul a szerződésekben amúgy titoktartási kötelezettség is szerepel. A műsorvezető olyan nagyszabású, költséges show-kat vezényelt le, mint a Való Világ, a Csillag születik, a Szombat esti láz, és éveken át vezette a Reggeli című műsort, a csatorna legfontosabb, legfoglalkoztatottabb képernyősei között volt.

Az [origo] médiaipari forrásból úgy tudja, hogy Stohl a korábbi, havi milliós keresetnek csak a töredékét, százezres összeget kap a csatornától: neki, mint a csatorna egyik legismertebb arcának viszont nem alkalmi, megbízási szerződése, hanem állandó kontraktusa volt, így ha csökkentették az összeget, azt csak szerződésmódosítással tehették. Bár a csatorna nem nyilatkozik pénzről, valószínű, hogy Stohl az állandó fizetése mellé a nagyobb show-k hónapjaira külön összeget kapott korábban a gyártótól, azaz általában az IKO Media Grouptól. Most ezek a pénzek elmaradnak, mivel karambolja miatt nem ő vezeti az ősszel induló X-Faktor-t.

A képernyősök, fontosabb beosztásban lévő tévések esetében a szerződésekben szerepel egy versenykorlátozási passzus is, mely arról rendelkezik, hogy más magyarországi műsorszolgáltatónál nem vállalhat munkát az adott személy a szerződés időtartama alatt - tehát, ha Stohl idő előtt átigazolna, súlyos összeget kellene fizetnie. A szerződés lejártával a tévéseknél a munkavállalási moratórium időtartama változó (lehet hat vagy akár tizenkét hónap), és az összeg is más személyenként: Vágó István például az RTL-lel történő szakítása után kivárta a fél évet, és csak ezután bukkant fel a közvetlen riválisnak számító Tv2-n, a Párbaj című vetélkedővel.

Stohl András ügyéről itt olvashat bővebben.