Nézettség: House ismétlésben már csak 28. a listán

Vágólapra másolva!
Doktor House-ismétlésekkel már nehéz estét nyerni: a Tv2-nek nem is sikerült. Az év 21. hetét nagyobb ellenállás nélkül nyerte az RTL Klub, a legnézettebb szappanoperával, filmmel, hírműsorral és heti sorozattal.
Vágólapra másolva!

Magabiztosan nyerte az év 21. hetét a 24,1 százalékos átlaggal rendelkező RTL Klub, hét százalékpontot vert a Tv2-re teljes lakosságban. Az MTV nézettsége csökkent valamelyest, százból átlagban kilencen nézték a köztévé műsorát. A kereskedelmi célcsoportban sem csökkent a különbség a két nagy között: az ötven alatti felnőtt tévézőknél az RTL 24,7, a Tv2 pedig 17,1 százalékot jegyzett.

A harmincas listán az MTV csak az utolsó két helyet csípte meg a nosztalgiára építő Hogy volt? Hogy volt!-tal és a Híradó-val, a többi helyen a két nagy kereskedelmi tévé osztozott. Az első tíz pozícióból nyolcat elvitt az RTL Klub: a legnézettebb film az elmúlt héten Az utolsó légió, a legkedveltebb heti sorozat pedig A mentalista volt.

A Jóban Rosszban korrekt szereplését leszámítva a Tv2-nek kevés öröm jutott a héten, még a Frizbi Hajdú Péterrel is kikapott a Heti hetes-től.

Top 30, teljes lakosság

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen

-----------------------------------

A kereskedelmi célcsoportban végképp nehéz volt Tv2-es sikert találni a 21. héten: a 12 legnézettebb műsort az RTL Klub szállította. A vasárnap esti film (Az utolsó légió) nagyon ment, a Barátok közt is rendíthetetlen, de még a Rendőrakadémia című film sokadik ismétlésével is el tudta csábítani a csatorna az épp tévéző célcsoport közel harmadát. A Forma-1 is jól hozott az RTL-nek, vasárnap este pedig a Heti hetes célcsoportban is legyűrte a Tv2 talkshow-ját, holott utóbbi még a riválistól is átcsábított egy celebet.

Top 30, 18-49-es célcsoport

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen