Négy helyett kétórás lesz az RTL Klub Reggelije

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub Reggeli című műsora június 28-tól már csak két órát lesz képernyőn. Kolosi Péter programigazgató szerint a reggeli sáv ráfizetéses, képtelenség akár nullára kihozni egy saját gyártású műsort.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub Reggeli-je évek óta reggel hat és tíz között van a képernyőn (kilenc és tíz közt a Csak csajok című blokkal), de június 28-tól már csak kétórás lesz a műsor. Kolosi Péter programigazgató az [origo]-nak elmondta, hogy nem várható nagyszámú elbocsátás, de a stábtagok amúgy sem az RTL Klub, hanem az IKO alkalmazottai. "Kétórás műsorhoz logikusan kevesebb ember kell, mint négyóráshoz, így átstrukturálások lesznek, az emberek egy rész átkerülhet egy másik produkcióba. A főszerkesztő, a műsorvezetők maradnak, a megtakarított pénzt is műsorra fogjuk elkölteni. Más idősávban munkahelyek jönnek létre, így akinek itt megszűnik a munkája, újat találhat" - magyarázta.

rtl klub

Kolosi szerint nem a válság vagy önmagában a megtakarítás miatt történt ez a lépés, csak arról van szó, hogy reggel képtelenség a műsorra fordított pénzt bevételben visszakapni, akár nullára hozni egy saját gyártású műsort. "Nagyon kevés a néző. Az egész piacon annyi néző van reggel, mint délután, csak az RTL-en, a Mónika sávjában. Reggel nem éri meg televíziózni saját gyártású műsorral. Egy kereskedelmi tévének pedig egy olyan sávban kell költenie, ahol a leghatékonyabb. Ezek után nem véletlen, hogy a két német közszolgálati tévé is csak egy reggeli műsort készít, mellettük a Pro7 is ad egyet, több nincs Németországban. Annak, hogy Magyarországon sok reggeli műsor fut, racionális alapja nincs, a magyar médiafejlődés eredménye, de meggyőződésem, hogy a közszolgálati médiának kell leginkább kiszolgálnia a reggeli tévézőket, mert ott nem a kereskedelmi szempontok az elsőrendűek" - tette hozzá.