Megelőzte az MTV az RTL Klubot és a Tv2-t

Vágólapra másolva!
Június 14-én az MTV volt a legnézettebb hazai csatorna, a labdarúgó-világbajnokság miatt csökken a két nagy kereskedelmi tévé műsora iránti érdeklődés.
Vágólapra másolva!

Június 14-én, a Hollandia-Dánia, a Japán-Kamerun és az Olaszország-Paraguay csoportmeccsek napján a 19,4 százalékra ugró MTV megelőzte nézettségben a két nagy kereskedelmi tévét. Az RTL másodiknak ért be, 18,5 százalékkal, a Tv2 pedig 17,6 százalékot jegyzett. Mivel általában az RTL nézettsége a köztévé két és félszerese, így ez mindenképp jó eredmény az MTV számára.

afp

A futball-világbajnokság miatt a fiatalabb nézők is nagyobb számba kapcsolnak az utóbbi években - sok nosztalgiaműsorával - inkább időseket vonzó MTV-re. Június 14-én délután voltak periódusok, amikor 30-35 százalékon állt az M1 a 18 és 49 éves kor közti tévézőknél, de az esti meccs is 23 százalékot hozott a közszolgálati csatornának - amely május végén csak 4,3 százalékra volt képes a kereskedelmi célcsoportban.

A valós szám, százalékos átlag ennél magasabb, hiszen rengeteg vendéglátóipari üzemegységben vannak kitéve plazmatévék, kivetítők, és sokan társaságban nézik a meccseket - amit viszont az AGB rendszere nem mér.

A hétvége meccseiről, a nézettségről itt olvashat többet. Képünkön a holland válogatott drukkerei.