Újra munkában a korábban ünnepelt akciósztárok

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas, kilencvenes évek tévés akciósztárjai közül többen még mindig a képernyőn vannak: a MacGyverként megismert Richard Dean Anderson ősztől egy új sorozatban szerepel, de például a Miami Vice főhőse, Don Johnson vagy a Magnum címszereplője, Tom Selleck is viszonylag sokat forgat. Mi lett az egykori keményfiúkkal?
Vágólapra másolva!

Richard Dean Anderson

A gyurmából és fogpiszkálóból is bombát gyártó MacGyverből alakítója, Richard Dean Anderson sem átallott viccet csinálni, amikor 2006-ban egy humoros Mastercard-reklám (a lenti videón) kedvéért újra eljátszotta egykori karakterét. A színész a Csillagkapu-ban jó tíz évig alakította Jack O'Neill szerepét, melyet az eredeti sorozat legfrissebb spin-offjában, a tavaly indult Stargate: Universe-ben is megkapott. Ősztől az amerikai nézők egy új szériában, a Facing Kate-ben is láthatják, melynek középpontjában a címbeli Kate (Sarah Shahi), egy jogászból lett mediátor áll.


------------------------------------

Tom Selleck

Az eredetileg 1980 és 1988 között futott Magnum címszereplője szintén szívesen foglalkoztatott színész: láthattuk többek között a Las Vegas egyik szerepében, ahol a legendás bajusz mellé már kis szakállat is növesztett. Korábban feltűnt a Boston Legal-ban, a Jóbarátok-ban Monica pasiját játszotta egy ideig, és ő a Jesse Stone-(tévé)filmek főhőse is, melyekből eddig hat készült. Ősztől szintén képernyőn lesz, a Blue Bloods című nyomozós szériában. A sorozat egy családról szól, amelynek minden férfi tagja a New York-i rendőrségnél dolgozik: Selleck a középső generáció képviselője, apját Len Cariou, fiát Donnie Wahlberg játssza.

------------------------------------

Lorenzo Lamas

A Renegát-ban lófarokkal, borostásan osztotta az igazságot, majd A halhatatlan-ban küzdött a gonoszokkal. A Gazdagok és szépek című szappanoperában 2007-ig több mint háromszáz részen keresztül vitte Hector Ramírez szerepét, emellett pedig rengeteg Z-kategóriás akciófilmben mutatta be pörgőrúgásait. 2009-ben saját valóságshow-ja volt, Leave it to Lamas címmel, szinkront is vállalt a Phineas és Ferb animációs sorozatban.

------------------------------------

Don Johnson

A Miami Vice kemény zsaruja, Don Johnson a kilencvenes években is elvállalta egy hasonló karakter megformálását, 1996 és 2001 között a Nash Bridges - Trükkös hekus címszerepét játszotta - a sorozat jelenleg is megy nálunk a Hallmarkon. Előtte olyan filmekben láthattuk, mint a Harley Davidson és Marlboro Man vagy a Bűnben égve. Ősztől egy könnyedebb sorozatban, a Southern Discomfort című szitkomban tűnt volna fel, az ABC a pilot alapján azonban nem kért a sztoriból: Johnson itt egy keményfejű, konzervatív apát alakított volna, akinek élete fenekestül felfordul, miután felnőtt gyerekei visszaköltöznek hozzá.

------------------------------------

David Hasselhoff

A Knight Rider bőrdzsekis hőse a sorozat után lazább ruhára váltott, kaliforniai életmentőként virított a Baywatch-ban, amely a maga műfajában legalább akkora - ha nem nagyobb - kult lett, mint a Knight Rider, úgy százötven országban vetítették/vetítik. Hasselhoff a kétezres években jórészt agypusztító közönségfilmekben szerepelt (például az Anakonda harmadik részében), valamint sikerült bekerülnie az America's Got Talent zsűrijébe, és saját valóságshow-t is kapott. Az utóbbi években inkább alkoholproblémái miatt kerül címlapokra.

------------------------------------

Mr. T

A szupercsapat Rosszfiúja, aki a klasszikus sorozat után inkább birkózóként, pankrátorként tevékenykedett, majd elkészítette az I Pity the Fool című realityt. A valóságshow-ban körbeutazta Amerikát, közben folyamatosan tanácsokat osztogatott, különféle lelki és fizikai problémákat próbált megoldani. Szerepelt Busta Rhymes egyik videoklipjében és a Snickers reklámsorozatában, amely itthon is látható volt a tévében és plakátokon. Felajánlottak neki egy cameoszerepet A szupercsapat friss, mozifilmes remake-jében is, de visszautasította.

------------------------------------

Usztics Mátyás

Házi akciósztárunk, aki az Angyalbőrben című sorozatban Karádi őrmesterként nyúzta az újoncokat, majd a Kisváros-ban tett rendet a határon. A Nemzeti Kamara Színház igazgatója, de újabban inkább politikai akcióival hívta fel magára a figyelmet, lévén a Magor-mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület alapítója.