Dél-Afrikában kalandoztak a Spektrum TV magyarjai

Vágólapra másolva!
Három nappal a labdarúgó-világbajnokság döntője előtt, július 8-án vetíti a Spektrum TV az On the spot dél-afrikai részét, amelyet júniusban forgatott Cseke Eszter és S. Takács András. Az adást a Sport TV is átveszi.
Vágólapra másolva!

Afganisztán, Bolívia, Gáza és az Északi-sarkkör után a foci-vébé helyszínére, Dél-Afrikába utazott a Spektrum TV két magyarja, Cseke Eszter és S. Takács András, hogy két kiskamerával megmutassa mindazt, ami a közvetítésekből és a helyszíni tudósításokból kimaradt. Előbbi nyomornegyedeket látogatott, utóbbi öt napig egy olyan településen élt, ahol nem lakhatnak feketék, ahol horogkereszt látható az iskolában, ahol nyíltan rasszisták a fiatalok - akik szerint Nelson Mandela terrorista.

Az On the spot interjút készített egy fehérvédő csoport vezetőjével, egy, az apartheid alatt különleges osztagokat vezető férfival is - véleményük szerint a társadalmi feszültségek és a fehérellenesség miatt öt éven belül komoly vérengzés lesz Dél-Afrikában. Többet a produkció blogján olvashat.

Forrás: --

A Spektrumon július 8-án, 22.30-kor látható a dél-afrikai epizód, másnap a Sport1 is leadja teljes hosszában, este tíztől.