Pincérnőből, utaskísérőből, ácsból lesz a tévésztár

Vágólapra másolva!
A Hősök szépsége, Hayden Panettiere már négy hónaposan babamodell volt, 11 hónaposan forgatták vele az első tévéreklámot - de nem minden tévésztárnak indult ilyen magától értetődően a karrierje. Vannak színészek, akik jó helyre születnek, mások pedig egészen fiatal koruktól kezdve, tudatosan készülnek a pályára - akad azonban arra is példa, hogy valaki szinte véletlenül vagy épp nagyon is nyögvenyelősen kerül a képernyőre. Íme néhány sikeres tévés színész, akinek a karrierje számos vargabetű után indult csak be. 
Vágólapra másolva!

Mary Lynn Rajskub

A 24 című akciósorozat kedvelőinek nem ismeretlen színésznő csőszerelő apától és gyógyszertári asszisztens anyától származik, nem volt egyenes útja David Letterman show-jába. Amikor Michiganből Los Angelesbe költözött, egy Hard Rock Caféban melózott pincérnőként, de akkor sem esett kétségbe, amikor egy moziban kellett jegypénztárosként dolgozni.

---------------------------------

Diane Farr

Olyan kiváló sorozatokban játszott, mint a Ments meg!, a Kaliforgia, de szerepelt a Gyilkos számok-ban, a Roswell-ben is. Nem mindig ment ilyen jól a szekér: 2003-ban még sampont reklámozott, előtte könyvet írt, magazinokban publikált, de egy ideig manhattani éttermekben kereste kenyerét, felszolgálóként.

--------------------------------

Rex Linn

A JAG, a Miért éppen Alaszka?, a CSI: Miami helyszínelők előtt ő is a civil életben próbált boldogulni. 2003 óta a világszerte ismert, kedvelt krimi stábjának tagja, de az egyetem után még a bankszektorban próbálkozott (1982-ben csődbe ment az intézet), utána pedig egy olajipari társaságnál vállalt munkát.

--------------------------------

Matt LeBlanc

A színész összvagyona állítólag 11 dollár volt, amikor 1994-ben jelentkezett a Jóbarátok castingjára: miután megkapta Joey szerepét - és az ezzel járó első gázsit -, első dolga az volt, hogy végre vacsorázzon egy jót. Korábban mindenféle munkát elvállalt, dolgozott ácsként (amihez szakképesítéssel is rendelkezik), modellként pedig melegeknek szóló utazási magazin címlapján is pózolt. A Jóbarátok sikerének köszönhetően anyagi gondjai megszűntek, az utolsó két évadra már egymillió dollárt kapott epizódonként.

---------------------------------

Evangeline Lilly

A Lost Kate-je viszonylag szerény körülmények között nőtt fel, így alapból nem volt számára könnyű az indulás - igaz, nem is nagyon forszírozta a színészkedést. Egy misszionáriuscsoport alkalmazásában a Fülöp-szigeteken tevékenykedett, majd pincérnőként és stewardessként is dolgozott, mígnem egy ügynök felfigyelt rá az utcán. Lilly - bár gyerekkorában színésznő szeretett volna lenni - először nemet mondott az ajánlatára, de aztán csak kipróbálta magát a kamerák előtt. Bár több reklámfilmben és filmben feltűnt, a Lost volt az első produkció, amelyben szöveges szerepet kapott.

---------------------------------

Dominic Purcell

A szökés-ben ő játszotta az idősebb testvért, Lincoln Burrowst, korábban pedig a John Doe - A múlt nélküli ember címszerepében láthattuk. Miután otthagyta a középiskolát, egy ideig tájépítészként dolgozott, utána próbálkozott csak meg a színészkedéssel - annak ellenére, hogy előtte sosem vágyott ilyesmire. Jelentkezését azonban így is egyből elfogadták Ausztrália egyik legjobb színiiskolájába, ahol többek között Hugh Jackmannel is együtt tanult. Érdekes módon került aztán az Egyesült Államokba is, ahol egy zöldkártya-lottó megnyerésével telepedhetett le.

---------------------------------

Ed O'Neill

Az Egy rém rendes család Al Bundyját a sorozatban mindenki lenézi, amiért egy cipőboltban dolgozik, de alakítója, Ed O'Neill is vállalt pár aljamunkát, mielőtt színész lett. Apja nyomdokaiba lépve acélgyári munkásnak állt, de egy ideig volt például használtautó-kereskedő, csapos és pohárleszedő is - utóbbit egy interjúban a világ legrosszabb melójának nevezte. Az 1946-os születésű színész így csak a nyolcvanas évek elején fordult a színészet felé, de az Egy rém rendes család után sem merült feledésbe, jelenleg az itthon az HBO Comedyn látható Modern család-ban szerepel.

Forrás: HBO

---------------------------------

Eva Longoria Parker

A Született feleségek-ben Gabyt játszó színésznő három testvérével egy farmon nőtt fel, ahol a család gazdálkodásból és vadászatból élt - a nehéz körülményeket, szülei spártai életmódját 2006-ban az Oprah Winfrey Show-ban is bemutatta, amikor levitt egy operatőrt gyerekkora helyszínére. Eva Longoria Parkernek a nagy álom, a modellkedés sem jött össze könnyen, számos helyről visszautasították alacsony termete miatt - ehhez képest 2005-ben már egymillió fontért szerződött a L'Oréalhoz.