Neil Patrick Harris már megkapta az Emmy-díját

Vágólapra másolva!
Kiosztották a Creative Arts Emmy díjait, melyekkel a főműsoridőben futó tévés produkciók háttérmunkásait ismerik el. Itt adják át többek között a legjobb vendégszereplőknek járó díjakat is, melyek egyikét idén az Így jártam anyátokkal sztárja vihette haza.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 21-én kiosztott Creative Arts Emmyvel főként a háttérben dolgozó szakemberek (hangmérnökök, sminkesek stb.) munkáját ismerték el, de néhány olyan díjat is itt adtak át, amely a szélesebb közönség érdeklődésére is számot tarthat: itt derült ki például a legjobb vendégszereplők kiléte, és hogy melyik a legjobb gyermekprogram, illetve reality. A legtöbb díjat - tizenhetet - az HBO kapta (ebből hetet a The Pacific - A hős alakulat-ért), ezt az ABC követi, tizenöt elismeréssel.

A legjobb vendégszereplőnek járó díjat vígjátéki kategóriában az Így jártam anyátokkal Barneyja, a képen látható Neil Patrick Harris vehette át, aki az itthon is nemsokára induló Glee-ben tűnt fel - a kategória női díjazottja Betty White lett, a Saturday Night Live-ért. Drámai sorozatok vendégszereplői közül a Dexter-ben látott John Lithgow, illetve a Különleges ügyosztály-ban szerepelt Ann-Margret került ki győztesen - előbbi a Showtime csatorna helyett véletlenül az HBO-nak köszönte meg a díjat, utóbbi pedig az est egyetlen állótapsát kapta.

A legjobb gyerekprogramnak a Varázslók a Waverly helyről bizonyult, a realityk között pedig a pucér szakácsként megismert Jamie Oliver műsora, a Food Revolution győzedelmeskedett. A nyertesek teljes listája itt olvasható, a főbb kategóriák (színészek, forgatókönyvírók stb.) Emmy-díjait augusztus 29-én adják át.