Hamarosan itthon is fut a gengszteres sikersorozat

Vágólapra másolva!
A magyar HBO nézői 2011 januárjában ismerhetik meg az HBO legújabb sikersorozatát, a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó-t, amelynek első részét Martin Scorsese rendezte.
Vágólapra másolva!

A magyar HBO-n januártól lesz látható a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó, amelyből elég volt mindössze egyetlen epizód, és a kedvező kritikai fogadtatásnak és a magas nézettségnek köszönhetően az amerikai HBO már be is rendelte a 2. évadot.

Utóbbi hírt Michael Lombardo, az amerikai HBO programigazgatója jelentette be, majd hozzátette: "Mindent felsorakoztattunk, Mark Wahlberg és Steve Levinson ötletétől kezdve, Martin Scorsese zseniális rendezői és vezető produceri tevékenységén keresztül, Terry Winter és Tim Van Patten különös tehetségéig és szakértelméig. Ehhez jött még egy kiváló szereposztás Steve Buscemivel az élen."

Forrás: [origo]

A forgatókönyvet az Emmy-díjas Terence Winter írta, aki a Maffiózók című sorozatban is dolgozott, a pilot epizódot pedig az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezte. A sorozat Atlantic Cityben játszódik, a szesztilalom hajnalán. A premier utáni első kritikák agyondicsérték a sorozat első részét, kiemelve Steve Buscemi teljesítményét. A Philadelphia Inquirer című lap egyenesen a "televíziózás csúcsaként" emlegette az HBO saját gyártású produkcióját.

hbo

A szeptember 19-i sorozatpremiert 4,8 néző követte Amerikában, ezzel az elmúlt 6 év legjobb nézettségét produkálta a csatorna. Magyarországon az HBO On Demand szolgáltatás felhasználói október 17-ig bármikor megnézhetik a pilot epizódot, majd decemberben érkezik az HBO házi filmtárába a 12 részes sorozat többi epizódja. Az HBO csatorna nézői pedig januárban ismerhetik meg a - Sopranos korábbi kedvelőinek vélhetően érdekes - sorozatot.