Tízéves sci-fikre vált a Filmmúzeum

Vágólapra másolva!
Októberben több - nem is annyira régi - sci-fit tűz műsorára a csatorna, illetve elindítja a 26 részes Rendőrakadémia című sorozatot is.
Vágólapra másolva!

A Filmmúzeumtól eddig sem volt idegen a sci-fi - elég az Orion űrhajó-ra és az Alfa holdbázis-ra gondolni - októberben azonban újabb kínálattal próbálkozik a csatorna: öt, a profilhoz képest frissnek számító sci-fit ad. A sort az 1999-es Az asztronauta nyitja Johnny Depp-pel és Charlize Theronnal, majd a 2000-ben készült Vörös bolygó következik Val Kilmerrel és Carrie-Ann Moss-szal, ezt pedig A gömb követi Dustin Hoffmannal és Sharon Stone-nal, utána A sejt című sci-fi thriller lesz képernyőn Jennifer Lopez és Vince Vaughn főszereplésével, végül a Vérbeli hajsza, amelynek a fiatal Meg Ryan és Dennis Quaid alakítják a főszerepeit. A filmek péntek esténként lesznek képernyőn.

Szombat esténként a vígjátékokban hisz a csatorna, lesz Krokodil Dundee 3. (Paul Hogan), A fűhárfa (Lemmon és Matthau), A hírnév szárnyán (Colin Firth, Peter O'Toole), Az ég túlsó felén (Celentano és Vitti) és a Tökös ötös (Emilio Estevez, Charlie Sheen).

Vasárnap esténként a Filmmúzeum akciófilmeket, thrillereket vetít: látható lesz a Mortal Kombat (Christopher Lambert), A vér szava (Patrick Swayze, Liam Neeson), Az eminens (Stephen King regényéből), Pokoli torony (Paul Newman, Steve McQueen), és A bérgyilkosnő (Bridget Fonda).

Szintén októberben indul a Rendőrakadémia című, 26 részes sorozat a csatornán, ez minden hétköznap este nyolctól lesz képernyőn. Keddenként a Filmmúzeum folytatja filmtörténeti sorozatát, képernyőn lesz a Casablanca (Humphrey Bogart, Ingrid Bergman), a Gázláng (Charles Boyer, Ingrid Bergman), A vágy villamosa (Vivien Leigh, Marlon Brando) és a Julius Caesar (Marlon Brando, John Gielgud).