A szombat estét a Tv2, a tehetségkutatók harcát az X-Faktor nyerte

Vágólapra másolva!
Kereskedelmi célcsoportban 32 százalékot szerzett a Tv2 október 2-án, főműsoridőben, az RTL Klub 29,9 százalékot jegyzett. Az eredménynek előbbi csatorna csak módjával örülhet, mert az X-Faktor továbbra is magasan veri a Megasztár-t a reklámozóknak fontos, fiatal tévézők körében - utóbbi akkor nagyon erős, ha az RTL-en már véget ért a show.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságból átlagosan 1,65 millióan nézték október 2-án, szombat este a Megasztár-t, amely bő 33 százalékot ért el. Riválisa, az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutatója 1,84 millió tévézőt szórakoztatott átlagban, ezzel bő 36 százalékos közönségaránnyal ment. Ezen számok alapján tehát javított a Tv2, azzal, hogy korábban kezdte a show-t, és jóval tovább tartott, mint az RTL műsora (a Megasztár már 18.54-kor elkezdődött és 22.07-kor ért véget).

agb

Nézze nagyban itt!

A kereskedelmi célcsoportban azonban ugyanazt látni, mint a korábbi hetekben. Amikor a két zenés valóságshow egyszerre futott, az X-Faktor-nak nem volt ellenfele a Megasztár: előbbi reklámblokkja alatt ugyan rengetegen átkapcsoltak a Tv2-re, de utána visszamentek a második szegmensre, hogy végignézzék a licencműsort. A Megasztár-t (mint az ábrán is látható) nagyon sok fiatal nézné, de nem az X-Faktor alatt: a görbe is akkor emelkedett, amikor az RTL a Túszjátszma című filmet kezdte vetíteni.