Vágólapra másolva!
Alig indult el az idei tévés évad, az Egyesült Államokban máris készítik elő a 2011/2012-es szezont: az elmúlt hetekben számos ötlet merült fel, melyekből a forgatókönyv elfogadása esetén pilot, annak sikere esetén pedig sorozat készülhet. Nagy nevek, ismert arcok is bőven vannak a mezőnyben, elsősorban az ő terveikből válogattunk.  
Vágólapra másolva!

A tévéipar egyik legtermékenyebb alakja a Lost-ért és A rejtély-ért is felelős J. J. Abrams, aki idén sem tétlenkedik. Alig hogy elindult Undercovers című kémsorozata, több projektbe is belevágott. Az Alcatrazról szeretne forgatni egy tévés szériát, miközben ő az executive producere annak a vígjátéksorozatnak is, amely újra összepárosítja a Lost-ból ismert Bent és Locke-ot, vagyis Michael Emersont és Terry O'Quinnt. Emellett egy thrillersorozaton is dolgozik Christopher Nolan testvérével, Jonathannal.

A Titanic-ért Oscar-díjjal jutalmazott James Cameron egy 1994-es filmjét, a Két tűz között (eredetileg True Lies) című alkotást porolja le, hogy sorozatot készítsen belőle. A történet középpontjában egy - eredetileg Arnold Schwarzenegger által alakított - titkosügynök áll, aki álcaként unalmas családapát játszik, egészen addig, amíg rá nem jön, hogy felesége mindennél jobban vágyik egy kis izgalomra.

A börtönök világa után a másik oldalt is körüljárja A szökés alkotója, Paul Scheuring: I, PI címmel készít az ABC-nek egy pilotot, amely egy magánnyomozóról szól. A főhős a Magnum-ot és más, hasonló sorozatokat nézve nőtt fel, ezekből szedte össze mesterségbeli tudását - persze rá kell jönnie, hogy a való életben, az utcán sok minden másképp megy, mint a tévében.

Ryan Murphy, a Glee - Sztárok leszünk és a Kés/Alatt atyja újabb különös produkcióval lepné meg az amerikai nézőket: ezúttal egy pszichiátert állítana a középpontba, aki arra kényszeríti pácienseit, hogy nézzenek szembe legszörnyűbb félelmeikkel. A sorozatban természetfeletti elemek is megjelennek, amin nincs is mit csodálkozni, ha figyelembe vesszük az alkotótárs kilétét: Howard Gordon többek között az X-akták-at jegyezte producerként.

A korábban számos ügyvédes sorozatot író David E. Kelley (Ally McBeal, Ügyvédek, Boston Legal) legújabban teljesen más irányt választott, a Wonder Woman történetét jelenítené meg. A női szuperhősök prototípusának számító csodalány először a negyvenes évek elején jelent meg képregényben, de a hetvenes években tévésorozat is készült a főszereplésével.

Forrás: CBS

Újra képernyőre kerülhet Jennifer Love Hewitt

A Hősök és a Halottnak a csók producere, Bryan Fuller újra csak nem mindennapi figurákról készítene sorozatot, egy klasszikus szitkom alapján: a The Munsters egy családról szól, melynek tagjai egytől egyig szörnyek - akárcsak az Addams Family-ben. A hírek szerint Guillermo del Toro (Hellboy, A faun labirintusa) is beszáll a projektbe.

A sorozatkészítés ezen kezdeti szakaszában még nemigen lehet tudni arról, hogy az ötletgazdák kiknek szánják a főbb szerepeket, de az elég hamar kiderült, hogy a Szellemekkel suttogó hősnője, Jennifer Love Hewitt egy komikus szerepben térne vissza a képernyőre. A szériát az Agymenők női változatának szánják alkotói, feltehetőleg okos, de szociálisan életképtelen nőket helyezve a középpontba.