Obama feltűnik a Discovery legendákat cáfoló műsorában

Vágólapra másolva!
Az amerikai kormány tudománynépszerűsítő kampányának részeként Barack Obama az Állítólag... (Mythbusters) című műsorban is felbukkan.
Vágólapra másolva!

Barack Obama is szerepel a Discovery Channel Mythbusters című műsorában: az amerikai elnök feltűnése része az Egyesült Államok kormánya által indított tudománynépszerűsítő kampánynak. Obama az USA-ban december 8-án adásba kerülő epizódban lesz látható. Ebben a részben a gyártók annak a középkori eredetű legendának járnak utána, amely szerint Arkhimédész hatalmas tükrökkel, fókuszált napfénnyel borította lángba a szicíliai Siracusa ostromára a második pun háborúban, i. e. 214 és 212 között felvonult római hajóhadat.

Obama elődjeinél gyakrabban látható nem kifejezetten politikai jellegű tévéműsorokban, szerepelt már a Music TV-n, és délutáni talkshow-ban is feltűnt.

A műsor - amelyből olyan dolgok derülnek ki, mint például hogy mi történik, ha olyan kerítésre vizel valaki, amelybe áramot vezettek, de az is, hogy képes-e felrobbanni a szilikonos mellbetét - a magyar Discovery Channelen is látható, napi egy adással, két ismétléssel.