Szalai Annamária: Nagy megújulásra van szüksége az MTV-nek és a Duna tévének

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke szerint nem igaz, amit a Duna Televízió hangoztat, és nem ez a legnépszerűbb magyar csatorna a határokon túl. Közszolgálati kódex is készül.
Vágólapra másolva!

Meg kell őrizni a jó elemeket a Magyar Televízióval és a Duna TV arculatából, de nagy megújulásra van szükség - nyilatkozta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Úgy vélte, hogy a csatornáknak tiszta profilra és normatív támogatásra van szükségük, és ezért közszolgálati kódex határozza majd meg azokat az általános alapelveket, amelyek alapján a közmédiumok a jövőben működnek. Ez a kódex feltehetően konkrétumokról is szól majd, arról, hogy az egyes csatornák milyen tartalommal bírnak.

Szalai Annamária szerint mára megdőlt az a - Duna tévé által hangoztatott - mítosz, hogy a Duna Televízió a határon túliak kedvenc televíziója. Egy felmérés szerint ugyanis a határon túl is hasonló nézői preferenciák figyelhetők meg, mint itthon, azaz a nézettségben a magyarországi kereskedelmi adók vezetnek.