Nem is látták a South Park alkotói a parodizált filmet

Vágólapra másolva!
Az alkotók elismerték, hogy nem az Eredet című filmből, hanem egy népszerű internetes oldal egyik videójából vették a dialógusokat.
Vágólapra másolva!

A South Park című animációs sorozat alkotói, Trey Parker és Matt Stone nyilvánosan is bocsánatot kértek a CollegeHumor nevű internetes oldal alkotóitól, miután a rajzfilm legutóbbi részében az egyik, az oldalon található videó dialógusait használták fel engedély nélkül, írja a Hollywood Reporter. Az epizódban az alkotópáros a nyár kasszasikerének, az Eredet (angolul: Inception) című film csavaros alapteóriáit parodizálták Insheeption címen. Az ominózus mondat pedig így hangzik magyarul: "Néha a halott feleségemről szőtt gondolatok egy vonat formájában jelennek meg előttem."

Mint utóbb kiderült, ez az idézet a CollegeHumor nevű internetes honlap egyik videós paródiájában hallható, de erről Parker és Stone azt hitték, hogy ténylegesen elhangzott magában a filmben is. Az alkotók ezt azzal magyarázták, hogy mindössze hat nap alatt készítenek el egy részt, így -szerintük ostoba módon - csak összegereblyézik az alapanyagot, s csak az adás után tudatosul bennük, hogy néhány dialógust jobban kellett volna ellenőrizni. Dan Gurewitch, a CollegeHumor sorozat egyik írója blogjában megerősítette, hogy Stone már bocsánatot kért tőle.

Az epizódot a magyar Comedy Central november 23-án este tízkor vetíti.