Húszmillió dollárra perlik Forest Whitakert

Vágólapra másolva!
Egy dokumentumfilmje miatt kell bíróságra mennie az Oscar-díjas színésznek.
Vágólapra másolva!

Beperelték Forest Whitakert, egy valós eseményeken alapuló dokumentumfilm miatt - írja az AllHipHop. A színész, aki Az utolsó skót király-ban Idi Amin, ugandai diktátor megformálásáért nyert Oscar-díjat, a Brick City című dokumentumfilm executive producere volt az amerikai Sundance Channelnél. Az ötrészes, Newarkról szóló sorozat azt az ötven évet meséli el, amikor a városban dúlt az erőszak, és a tetőfokára hágott a szegénység és a korrupció.

Everett Adam Jackson, aki 1991-ben hasonló címmel adott ki egy regényt, most bíróságra terelte az ügyet, mert szerinte Whitaker, a Sundance Channel producerei, és Corey Booker, New Jersey polgármestere megsértették az ő szerzői jogait. Ráadásul Jackson azt is állítja, hogy könyvének egyes idézeteit engedély nélkül, szóról-szóra felhasználták a dokumentumfilmben is.

A polgári peres eljárás nemsokára megkezdődhet, ugyanis már benyújtották a keresetet. Előzetes becslések alapján, ha a szerző nyer, akkor Whitaker és csapata akár húszmillió dollárt (átszámítva több mint négymilliárd forintot) is fizethet.