Még zúgolódnak a tévézők a brit X-Faktor miatt

Vágólapra másolva!
Óriási botrány kerekedett abból, hogy november 8-án, vasárnap a brit X-Faktor-ban az egyik zsűritag, Cheryl Cole nem volt hajlandó választani a két legkevesebb szavazatot kapott versenyző közül.
Vágólapra másolva!

Az brit X-Faktor legutóbbi adásában Cheryl Cole (a képen) nem választott a két, legkevesebb szavazatot kapott versenyző közül, így a többi zsűritag véleménye döntött, és 2:1-es arányban végül Katie Waissel jutott tovább. A csatorna szerint semmi meglepő nem volt az adás menetében.

A műsor szóvivője közölte, hogy a mentornak nem kötelező választania, ha nem akar - ezzel azonban azt kockáztatja, hogy a kieső akár lehet a saját mentoráltja is. Az OFCOM részéről közölték, hogy ha legközelebb ilyen eset fordul elő, a csatornának akkor sem kell közbeavatkoznia - elvégre az ITV dönt a szavazás metódusáról.

Forrás: [origo]

Ennek ellenére több száz dühödt néző telefonált a csatornának, hogy az egész adást megbundázták, azzal vádolva az X-Faktor-t, hogy az nem több, mint egy jól megrendezett előadás. A műsort kitaláló és abban mentorként rész tvevő, kegyetlen beszólásairól ismert Simon Cowell a vádakra reagálva ezt azonnal cáfolta, és nemtetszését nyilvánította ki a megjelent véleményekkel kapcsolatban - továbbá felvetette, hogy gondolkodik egy ötödik zsűritag felvételén is, hogy a jövőben az ilyen esetek elkerülhetők legyenek.