Előállították Damu Rolandot testi sértés miatt

Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatják ki a XIII. kerületi rendőrségen Damu Rolandot, a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplőjét, akit a volt barátnője jelentett fel testi sértésért.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt csütörtökön előállították és gyanúsítottként hallgatják ki Damu Roland sorozatszínészt - értesült az ügyet jól ismerő forrásból az MTI. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben csak annyit közölt, hogy egy 36 éves férfi ellen folytatnak eljárást.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi 2010. november 17-én 20 óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi szóban fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament. Otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.

A 28 éves nőt a mentők kórházba szállították, hogy sérüléseit ellássák. A nő a kórházból értesítette a rendőrséget és feljelentést tett a volt barátja ellen. A BRFK rendőrei a férfit otthonából előállították, gyanúsítottként ezt követően hallgatják ki - közölte a rendőrség csütörtök délután. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

Damu Rolandnak korábban már volt problémája verekedésből, három éve a Jóban Rosszban-t gyártó Interaktív bulija után részegen megpofozta egyik kolléganőjét. A csatorna akkor írásos figyelmeztetésben részesítette, és pár hónappal később felmerült, hogy kiírják a sorozatból, majd pár hónapig nem is szerepeltették.

A Tv2-es szappanopera főgonosza később sem csillapodott: a Hal a tortán egy, 2009 áprilisi végi adását vizsgálta az ORTT, ebben Damu Roland minősíthetetlen stílusban tombolt, káromkodott, mivel Kelemen Anna nem jelent meg kerti partiján, és így elveszni látszott a heti elsősége. A médihatóság szerint a dühödt monológ 5,5 milliót ért, amire 3,7 milliós kötbér is rárakódott, mivel a csatorna sorozatban sértett szabályt.