Vágó Istvánt azóta sem hívta a Tv2

Vágó István
Vágólapra másolva!
Vágó István elmondása szerint a Tv2 vezetéséből senki nem hívta, nem kereste november 17-e óta, noha másfél évig a csatorna egyik arca volt - bár szerződése a gyártóhoz kötötte. Vágó a közeljövőben nem tervez újabb tévés munkát.
Vágólapra másolva!

"Nem vagyok abban a helyzetben, hogy a magam ura lehessek, hogy nyilatkozzak" - mondta szűkszavúan az [origo] megkeresésére Vágó István, aki november 17-én délelőtt még A 40 milliós játszma című vetélkedő várományosa volt, de délutánra kiderült, hogy mégsem kell a csatornának. Vágót szerződés köti még a korábban a Legyen ön is milliomos-t és a Párbaj-t is gyártó Q-Arthoz, de hogy mi áll ebben, meddig érvényes, arról nem nyilatkozhat.

Vágót a Tv2 vezetése azóta sem hívta fel, a csatorna szerint viszont ez a Q-Art és a műsorvezető ügye, hiszen szerződés e két fél közt volt. A Q-Art szerződése viszont a Tv2-vel még él, a gyártó pedig Rákóczi Ferenccel fogja elkészíteni az adásokat.

Előbb az RTL Klub, majd a Tv2 nem tudott neki vetélkedőt adni, leszámítva a 2007-es Pókerarc-ot, majd 2009-ben a Párbaj-t, amely csak két hónapig ment. "35 éves tévés karrier után egy pálya vége ez, érzi valamennyire az ember" - mondta erről tömören. Úgy tudjuk, hogy megkeresték más csatornától is az elmúlt két napban, de a műsorvezető ezt nem kommentálta, nem tervez tévés visszatérést a közeljövőben, úgy érzi, korai, hogy ilyesmiről beszéljen.

A napokban jelenik meg egy interjúkönyv, amelyet Bárdos András írt, Vágó sztorijai, múltja alapján: "Nem igazán akartam a könyvet, Bárdos ötlete volt, én pedig elkezdtem élvezni a vele való vitát. 'Amit mondasz, azt leírom' - közölte közben, és nem bántam. Hét-nyolc alkalommal ültünk le, míg összeállt az anyag, de néhány dolgot azóta megbántam, hogy elmondtam."