Új ellenfelet kap a Való Világ

a 40 milliós játszma, rákóczi
Vágólapra másolva!
November 29-én, a hetes sávban indul A 40 milliós játszma a Tv2-n: az új vetélkedőtől a csatornánál azt várják, hogy nézettségben legyőzze az RTL-en futó valóságshow-t.
Vágólapra másolva!

November 29-én rajtol a Tv2 új vetélkedője, A 40 milliós játszma a Tv2-n: a múlt pénteken véget ért Ezek megőrültek az AGB mérései szerint igen jól teljesített a hetes műsorsávban, valami hasonlóban reménykednek a csatornánál. Ellenfele a Való Világ 4 lesz, amely hamarosan élőben is nézhető lesz a neten.

A formátum nem magyar, az Endemol honlapja szerint a The Money Drop tíz országban volt vagy van képernyőn, többek közt az orosz, német, spanyol tévézők is ismerik a kvízt. Angliában The Million Pound Drop Live címen fut, a Channel 4 mutatta be 2010 májusában, az Egyesült Államokban a Fox küldi képernyőre pár héten belül.

A játék egyik újítása, hogy 40 millió forintnyi készpénzt a játék elején megkapnak a párban egymást segítő játékosok, és ezzel kell gazdálkodniuk. A játék egy emelvényhez zajlik, a rossz válaszra tett kupac pénz pedig eltűnik egy süllyesztőben. A negyven köteg, egyenként egymilliós bankót azok vihetik haza, aki mind a nyolc kérdésre helyesen felelnek - az összeget viszont nem lehet tartalékolni, minden kérdésnél fel kell tenni az egészet egy, két vagy három válaszra (legalábbis a játék első felében, amikor négy opció közül lehet választani).

tv2

Minden kérdés előtt két témakör közül választhatnak a párosok, ezek persze nem mindig egyértelműek: a "nagyker" vihet a gazdaság felé, de jelenthet nagy kiterjedésű, budapesti kerülteket is. Ám hiába a jártasság a bulvárban, ha operakérdés jön, és hiába ismeri valaki a történelmet, ha futballvébék kerülnek elő. "A kérdések egyik része klasszikus műveltségi, másik része napi aktualitás, bulvárhír, bármi olyan, amibe aznap belefuthat az ember" - mondta erről Rákóczi Feri, aki Vágó István helyett lett a műsorvezető.