Lilu: Biztonságban érzem magam Stohl Andrással

Lilu
Vágólapra másolva!
A lakóknak már több mint a fele beköltözött, és nézettségben is kezd beindulni a ValóVilág 4: a folytatásról a női műsorvezetőt, Lilut kérdeztük, aki a kollégákról, a közös munkáról is mesélt az [origo]-nak. Balázst inspirálónak tartja, Stohl András rehabilitálását nem véli korainak, biztonságban érzi magát vele, és szerinte Keleti Andrea is jól helyettesíti őt a Reggeli-ben.
Vágólapra másolva!

Milyennek látod az új Való Világ-ot a korábbi szériákhoz képest?

- Nagyon nehéz erről még bármit is mondani, hisz nem költözött még be mindenki, egy nagyon hosszú szappanoperának az első napjain vagyunk túl. De amúgy nagyon jó karaktereket sikerült szerintem összeválogatni, már csak az kell, hogy kialakuljanak köztük a viszonyok. Ugyanúgy, mint az életben - hisz ez a való világ -, ahhoz, hogy a szereplők megkedveljék vagy megutálják egymást, idő kell. Ez pontosan az a műfaj, amelyben nagyon fontos az idő.

Mi lesz a nézettséggel?

- A beszavazóshow-k az előző szériákban sem voltak olyan nézettek. Ezt a műsort akkor kezdik el igazán követni az emberek, amikor beindul, amikor már mennek a történetek - ilyen szempontból ez valóban szappanopera. Amíg nem ismered a karaktereket, nem vagy elfogult, nem szurkolsz valakinek, addig jóval nehézkesebb az egész, de szerintem be fog ez robbanni.

Van már kedvenced a játékosok közül?

- Ennyi idő után ezt sem lehet még nagyon megmondani. Alekoszt zseniális figurának tartom, de szerintem ezt mindenki így látja, aki nézi a műsort. Egészen elképesztő a pasi, ahogyan fogalmaz, ahogyan gondolkodik, tisztára, mintha az űrből jött volna. De szerintem mindenki érdekes lehet valamiért, ami viszont szintén csak később fog kiderülni. Mindenkinek idő kell ahhoz, hogy feloldódjon, arról nem is beszélve, hogy most még mindenki próbálja a legjobb arcát mutatni.

Műsorvezetőként mikor találkozol először a jelöltekkel? Előre tudod, milyen arcok fognak versenyezni, vagy neked is meglepetés?

- Mindig csak aznap nézzük meg a kisfilmeket, így csak kicsivel a nézők előtt tudjuk meg, hogy kik lesznek az esti beszavazóshow-ban. A válogatást szakemberek végzik a csatornánál, nem is gondolom, hogy nagyon bele kellene szólnunk - akiről azt gondolják, hogy jó, arról általában ki is szokott derülni, hogy jó.

Melyik kategória hozhat még szerinted izgalmas dolgokat?

- Szerintem a házaspárok érdekesek lesznek, már csak a kategória jellege miatt is. Ha egy házaspár bemegy egy ilyen csapatba, abból tényleg bármi lehet, sok a kísértés, szép lányok, helyes fiúk vannak bent.

Annak idején Balázzsal is beköltöztetek vagy két napra a villába.

- Igen, de az már nagyon régen volt, nagyon fiatalok voltunk, nem is gondoltuk, hogy egyszer még együtt fogjuk vezetni a műsort.

Már a Z+-nál is együtt dolgoztatok. Milyen a kapcsolatotok?

- Abszolút jó. Balázsról én mindig azt gondoltam, hogy borzasztóan tehetséges fiú, aki ráadásul azt is inspirálja, aki épp mellette van. Legalábbis én így éreztem az első adásban: előtte már hosszú ideje nem dolgoztunk együtt, de most nagyon jót tett nekem, sokat lazultam mellette, el tudtam engedni magam.

És Stohl Andrással milyen a közös munka?

- Bucival folyamatosan dolgoztam együtt az elmúlt években, amíg mindketten a Reggeli-ben voltunk. Nagyon kedvelem őt, nagyon szeretek vele dolgozni, ő az a fajta profi, aki mellett biztonságban érzi magát az ember. Balázzsal sokszor összekacsintunk egymással, miután kamaszkorunk óta ismerjük egymást, gyakorlatilag együtt nőttünk bele a szakmába; Bucival nyilván más ebből a szempontból a kapcsolatunk, már csak azért is, mert nyolc évvel idősebb nálam. Ő az a színész, akit ha megnézek a színházban, utána azt gondolom magamban - így volt ez most a Jó zsaru - rossz zsaru-nál is -, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ezzel az emberrel dolgozhatom együtt.

Azzal is egyetértesz, hogy ilyen hamar rehabilitálta őt az RTL Klub?

- Engem nem kérdezett meg ugyan senki, hogy visszahozzák-e a műsorba, de azt gondolom, hogy Stohl Andris ugyanolyan jó színész és ugyanolyan jó műsorvezető, mint nyolc hónappal ezelőtt volt. Nem hiszem, hogy össze kellene keverni a magánéletet és a szakmát. Buci annyira összenőtt a ValóVilág-gal, és annyira jó hangulatot tud teremteni a stúdióban, hogy szerintem hiba lett volna kihagyni. Így egyébként nagyon színes is lett most a műsorvezetés, hárman váltjuk egymást, ami izgalmas kombinációkat hoz.

Forrás: [origo]

A ValóVilág kísérőműsorát, a NekedValó-t két új arc, Istenes Bence és Mádai Vivien kapta. Be fognak válni szerinted?

- Az biztos, hogy kellenek néha új arcok. Annak idején mi is újak voltunk, mindenki az volt, akinek az arca mára már összeforrt a képernyővel. Nagyon örülök, ha tehetséges, fiatal kollégákkal találkozom, úgyhogy Bencének és Viviennek is szurkolok.

Te hogyan kerültél annak idején a Z+-hoz?

- Soha nem készültem tévésnek, az általános iskolában sem én voltam a versmondó lány, nem voltam az a típus, aki színpadon mutogatja magát. Eredetileg egy barátomat kísértem el a válogatásra, de aztán a főszerkesztő addig mondogatta nekem is, hogy próbáljam meg, hogy végül ráálltam. Nem is nagyon emlékeztem már arra, hogy egyáltalán voltam ezen a castingon, amikor csörgött a telefon, hogy engem is kiválasztottak. Én még akkor is azt mondtam, hogy ez engem annyira nem érdekel, de két hét múlva visszahívtak, és egyszer csak ott voltam, már írtuk is alá a szerződést.

Forrás: [origo]

Saját műsort soha nem akartál csinálni?

- Nem tudom, nem vagyok az a nagyon szervezgető típus. Nekem már tíz éve nagyon jól működik, hogy megtalálnak egy munkával, én meg csak akkor jövök rá, hogy ilyesmire vágytam, amikor már benne vagyok. Az sem merült fel bennem néhány hónappal ezelőttig, hogy én fogom vezetni a Való Világ 4-et - persze megdobbant azért a szívem, amikor először hallottam, hogy folytatják a show-t, hisz ezzel kezdődött az RTL-es pályafutásom.

Voltál aztán a Reggeli-ben is, ahol most Keleti Andrea kapta meg a helyedet. Fog tudni helyettesíteni?

- Szerintem Keleti Andit nagyon szeretik a nézők. Kifejezetten ügyes is, épp mostanában néztem bele a műsorba, és sokat fejlődött. Persze tanulnia kell még a műsorvezetést, de nem is lehet, és nem is kell tőle elvárni, hogy egyből profi legyen: inkább a bájától működik ez az egész, attól, hogy mindenkivel megtalálja a hangot. A Reggeli olyan műsor, amely alapvetően épp olyan személyiségű műsorvezetőt kíván, aki képes kötetlenül beszélgetni bárkivel.

A gyermeked nem sínyli meg az új munkádat? Amikor a Reggeli-ben voltál, azt nyilatkoztad, hogy ez a tökéletes időbeosztás, haza is érsz, mire a kisfiad felébred.

- Igen, ez most más, de miután hárman vagyunk műsorvezetők, azért jól eloszlik a munka. Az első két hét volt igazán húzós, akkor a kilenc beszavazóshow-ból nyolcat én vittem, de most már nyugisabb lesz: minden délelőtt otthon vagyok, és délután is csak hetente háromszor dolgozom. Azt gondolom egyébként, hogy ami nekem jó, ami engem ennyire boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz, az a kisfiamnak is csak jót tehet.

Nyilván korai még a kérdés, de mit szólnál, ha a kisfiad jelentkezne egy Való Világ-hoz hasonló műsorba?

- Nem tudom, el sem tudom képzelni. Kell ehhez jó adag exhibicionizmus, egyfajta gátlástalanság, ami sem bennem, sem az apjában nincs meg. Ennél mi sokkal szégyenlősebbek vagyunk, még a lakásunkba sem jött soha riporter vagy fotós, nem szívesen mutatjuk magunkat - nyilván, ami a munkával jár, interjú vagy fotózás, az más dolog. Ezért nem tudom elképzelni, hogy a fiam valaha is részt vegyen egy valóságshow-ban, nem ezt a mintát látja otthon.