"Senki nem játszhat szerepet A 40 milliós játszmában"

Vágólapra másolva!
Az első héten az élőben sugárzott A 40 milliós játszma a Tv2-n verte az RTL-es Való Világ-ot. A producer szerint bár nem nagyon könnyű eljutni nyolc kérdésig, de az a fő, hogy olyan párok tegyék, akik érzelmeket váltanak ki a nézőkből.
Vágólapra másolva!

A november 29-i héten indult A 40 milliós játszma a Tv2-n, a kvíz öt napból négyszer verte nézettségben az RTL Klub valóságshow-ját, a 18-49-es célcsoportban és minden napot nyert a teljes lakosság körében. Gonda Péter producer szerint érdekes, ritka helyzet, hogy két napi, élő műsor feszült egymásnak, az pedig öröm neki, hogy az első hétből a vetélkedő jött ki győztesen.

"Műveltségi alapokra épül, nézik, és ez nagyon pozitív, a magyar nézőket tekintve. Rákóczi Feri napról napra lazább, egyre jobban tud balanszírozni a viccelődés és a feszültségteremtés között. Tizennégy milliót már elvittek a játékosok pénteken: szerintem bár nem könnyű eljutni nyolc kérdésig, de biztosan hamarosan megint lesz új nyertes. Rá kell érezni a taktikára, osszák meg a pénzt, ha nem biztosak a válaszban, ugyanakkor merjék rátenni egy válaszra az összes pénzüket, ha meg vannak győződve annak helyességéről" - mondta az [origo]-nak.

Jól működik civilekkel a formátum, egyelőre még kérdés, hogy lesz-e celebekkel a jövőben. A Való Világ legyőzésének örül: "Szerintem a nézettség miatt előbb-utóbb elkövetnek majd hibákat, leadnak olyat, amit nem mehetne hét és nyolc között. Büntetéssel kell majd fizetni a botrányokért, de az ilyesmi szerintem bele van kalkulálva a műsor költségvetésébe" - vélte.

Az első héten a comment:com hibásnak talált egy kérdést, de a producer védte a stábját. "Mi úgy véljük, hogy nem volt hibás a kérdés. A válaszok közül a tímár volt a jó, ő foglalkozhatott a múltban bőrcipővel. Agyagváza, szűr, vasfazék voltak a további opciók, ezekkel a bőrcserző tímár nem dolgozott. A kérdéseket nálunk négyen-öten írják, mindenhol három referenciát kell megjelölni. Kontroll is van, a főszerkesztő ellenőrzi, mielőtt adásba kerül" - magyarázta.

Forrás: [origo]

Adásban egy diszkrét dekoltázs

Az [origo] kérdésére, miszerint irányíthatók-e a játékosok, megmondják-e nekik, hogy sokat beszéljenek, csináljanak show-t, Gonda nemmel válaszolt: "Lényeges, hogy kommunikáljanak, szerethetők legyenek, de legalábbis érzelmeket váltsanak ki a nézőből. Lehet valaki hihetetlenül okos, de ha ott áll némán, és unalmas, a nézők nem szeretik. Nem kvízmestereket kerestünk, hanem olyanokat, akikkel tudnak azonosulni a nézők. Amúgy senkire nem lehet ráerőszakolni egy szerepet, a castingon és a felvételeken dől el, ki milyen. Ha másképp viselkedik, erőltetett lesz, és a kamerák előtt úgysem tud mást alakítani, mint magát. Ne feledjük, ők civilek, nem profik, nem színészek."

A Való Világ-ot korai leírni, erőre kaphat, ha mindenki beköltözik és sok az esemény, de egyelőre a vetélkedő vezet. Ennek ellenére január elejére a Tv2 már betárazta az Ezek megőrültek újabb részeit, és akkor is leveszik a kvízt, ha addig kitart a lendület. "Ez programigazgatói döntés, de egyetértek, nem jó, ha egy tévé kiéget egy formátumot. Ma már más tendenciák érvényesülnek, mint korábban, a Milliomos idejében,és jó, ha pihen a műsor, és nem megy megszakítás nélkül, fél-egy éven éven át" - mondta erről a Legyen ön is milliomos! volt producere.