Szíj Melinda: Ha a szakma el akar takarítani, nem fogok hadakozni

2010.12.13. 11:04

Szíj Melinda december 10-én búcsúzott a Megasztár-tól, a zsűri nem marasztalta, inkább Tolvai Renátát mentette meg. Az énekesnő a Mokká-ban elmondta, hogy az ünnepekre készülve különösen méltatlannak érezte a személye körüli hisztériát, az ellenkampányt, miközben a zsűri negatív kritikáit tette felelősség azért, mert a korábbi fordulókban egykedvűen vette tudomásul a szavazók rokonszenvét.

"Nehéz úgy megélni az örömet, hogy közben egyre élesebben támadják az embert, és van, aki a pokol mélyére kíván. A szakma egyre élesebben utasított el engem, ehhez képest az emberek meg szerettek. Nagyon nehéz két tűz közt őrlődni. Nekem a szakma véleménye is fontos, a közönség, a tisztelt nézők véleménye is lényeges, és nagy teher volt ez nekem már hétről hétre. Ez egész egyszerűen egy abszurd helyzet volt" - nyilatkozta a Mokká-ban az elmaradhatatlan, világoskék kardigánjában megjelenő asszony.

Szíj Melinda szerint az öröm lehetőségét a zsűri vette el tőle, a zsűri kommentárjai "leforrázták", utána ezek fékezték meg jókedvét, ezért nem mutatott lelkesedést az utolsó hetekben. Mivel nem tartja magát becsvágyó, törtető embernek, nem érezte úgy, hogy mindenáron ezen a pályán kellene folytatnia. "Ha a szakma el akar takarítani az útból, én nem fogok hadakozni. Nem akarok rossz érzeteket kelteni. Először a felszabadultság jött, mert nagy tehertől szabadultam meg, utána viszont a szégyenérzet következett. A most kialakult helyzetben konkrétan én szégyellem magam, mindenki helyett. Elfelejtjük, hogy a szent eljövetel időszakát éljük, advent időszakát... az, ami a személyem körül zajlik, az méltatlan minden ünnephez" - magyarázta.

"Ahogy eddig is az én jóistenem vezette az én utamat, most ő tudja, hogy miért mondta azt, hogy a küldetésem befejeződött. Ha van igény, befogadó hallgatóság arra, amit én művelek, akkor szívesen énekelek" - tette hozzá.

A Megasztár december 17-i fináléjába Tolvai Renáta és Kökény Attila jutott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK