2010: kinyírt sorozatszereplők

Vágólapra másolva!
A forgatókönyvírók szeszélye folytán több markáns sorozatkarakter is meghalt 2010-ben: legtöbbjük kinyírása dramaturgiailag volt fontos, de akadt olyan széria is, amelynek jóformán egész szereplőgárdája elhalálozott a végére. Íme pár karakter, akiktől el kellett búcsúznunk idén.
Vágólapra másolva!

Jack Shephard, Lost

Az időugrásokkal, alternatív világokkal operáló Lost-ban egyetlen halált sem lehetett véglegesnek venni, de ha más nem, a főszereplő, Jack halála a fináléban biztosan megrázta a rajongókat. Az alkotók korábban sem ódzkodtak attól, hogy pár főbb karaktert eltegyenek láb alól, így a sorozat végére gyakorlatilag mindenki meghalt.

Forrás: ABC

-----------------------------

Dana Walsh, 24

A Csillagközi romboló-ból ismert Katee Sackhoff csak a nyolcadik évadra csatlakozott a 24 stábjához, és karakterét azonnal ki is nyírták. Az általa játszott Dana Walsh a CTU elemzőjeként tűnt fel, de aztán kiderült, hogy az orosz kormánynak kémkedik - miután Jack Bauer rájött erre, kíméletlenül lelőtte, hiába is könyörgött a kegyelemért.

Forrás: Fox

-----------------------------

Ketten a Grace kliniká-ból

Úgy tűnik, nem jöttek be maradéktalanul a hatodik évadban behozott új szereplők, a fináléban ugyanis kettőt megölt közülük egy fegyveres, aki a kórházban meghalt feleségét akarta megbosszulni. Az ámokfutás során a Mercy West kórházból átkerült dr. Reed Adamson és dr. Charles Percy halt meg, miközben Derek is megsérült, Meredith pedig elvetélt.

Forrás: ABC

-----------------------------

Kövér Tony, Simpson család

A Simpson család maffiózója, Kövér Tony (eredetiben Fat Tony) már jó húsz éve tagja a szereplőgárdának, először a rajzfilmsorozat harmadik évadjában találkozhattak vele a nézők. A huszonkettedik szezon egyik epizódjában meghal szívrohamban, de rögtön helyettesíti őt unokatestvére, Fit Tony - aki azonban hamar el is hízik, és felveszi a Fat Tony nevet.

Forrás: Fox

-----------------------------

Diane Simmons, Family Guy

Egy másik rajzfilmsorozat, a Family Guy több szereplőjétől is búcsúzott, miután az ötös csatorna hírolvasója, Diane Simmons ámokfutásba kezdett, és megölte többek között James Woodst és Muriel Goldmant. A gyilkolászásnak aztán Stewie vetett véget úgy, hogy végzett Diane-nel.

Forrás: Fox

-----------------------------

Kósa Bálint, Jóban Rosszban

A Jóban Rosszban karakterek tömegét gyilkolta meg 2009-ben, ehhez képest Kósa Bálint halálán már meg sem lepődtünk: a Jánosi Ferenc által játszott fiú túszul ejtette Fannit, majd Betty és Tamás atya életére tört, de terve balul sült el. Autójával ugyan sikerült elsodornia Bettyt, utána viszont a kocsi egy fának rohant, Bálint pedig belehalt az ütközésbe.

Forrás: Magyar Színház