Elhunyt Az Angyal és az Onedin család egyik szereplője

Vágólapra másolva!
Elhunyt Thomas Patrick McKenna ír színész, számos népszerű tévésorozat - köztük olyan hatvanas évekbeli kultszériák, mint a The Avengers és Az Angyal - szereplője.
Vágólapra másolva!

A színész honlapján családja közleményben jelentette be, hogy Thomas Patrick McKennát hosszú betegség után, 81 esztendős korában, álmában érte a halál vasárnap este egy londoni kórházban.

McKenna bankárként kezdte életét. Egy dublini fiókban dolgozott, amikor magával ragadta az amatőr színház varázsa, és rövidesen ír és londoni színpadokon lépett fel. Filmes pályafutása fontos állomása volt az 1967-es Ulysses, Sam Peckinpah Szalmakutyák című 1971-ben forgatott thrillere, az A Portrait of the Artist As a Young Man című 1977-ben bemutatott dráma, valamint a Milos Forman rendezésében 1989-ben született Valmont.

A filmszerepek után a televízió is felfedezte magának. Az Angyal, a The Avengers, később Az Onedin család című tévésorozat két epizódjában szerepelt. McKennát négy fia, és lánya gyászolja - számolt be róla az Irish Times. Öt éve elhunyt felesége mellett az írországi Mullagh-ban helyezik örök nyugalomra.